Πανικός στο Μαξίμου για τη συνέντευξη Τσίπρα στην εφημερίδα του Μαρινάκη. Έντονο παρασκήνιο

Ποιοι και γιατί ανησυχούν στο Μαξίμου εξαιτίας της συνέντευξης Τσίπρα στην εφημερίδα του Μαρινάκη;

Με αμηχανία, έκπληξη, αλλά και ανησυχία αντιμετώπισαν τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και κορυφαία στελέχη της ΝΔ το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε με αιφνιδιαστικό τρόπο συνέντευξη στην εφημερίδα Το Βήμα, συμφερόντων του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΜΜΕ του εφοπλιστή πρωτοστατούν μέχρι σήμερα, στις επιθέσεις τόσο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, φθάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε ακραία σημεία προπαγάνδας και φθηνού κιτρινισμού.

Το βασικό αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα σε κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, είναι αν η συνέντευξη σηματοδοτεί μεταβολή της στάσης του εφοπλιστή και των ΜΜΕ επιρροής και ιδιοκτησίας του έναντι της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν έμεινε εξάλλου ασχολίαστο το γεγονός ότι η εφημερίδα παραχώρησε στον Αλέξη Τσίπρα τον ίδιο χώρο στο πρωτοσέλιδο με εκείνον που είχε παραχωρήσει στον πρωθυπουργό.

Καλά πληροφορημένες πηγές από το στρατόπεδο της κυβέρνησης σημειώνουν ότι η συνέντευξη δεν συνιστά αλλαγή “γραμμής” της εφημερίδας και αποδίδουν την επιλογή της εφημερίδας στην προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να μην χάσει άλλους αναγνώστες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς ή του λεγόμενου Πολιτικού Κέντρου. Θεωρούν, δηλαδή, ότι η επιλογή πραγματοποιήθηκε όχι με πολιτικά, αλλά και αμιγώς εμπορικά και δημοσιογραφικά κριτήρια.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η εφημερίδα Το Βήμα εκφράζει παραδοσιακά τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτό το status μεταβλήθηκε ριζικά από την εποχή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε στα χέρια του τα ΜΜΕ του τέως ΔΟΛ.

Η εφημερίδα Το Βήμα έφτασε να θυμίζει εφημερίδα της Δεξιάς, οπως και τα υπόλοιπα Μέσα που ελέγχει ο εφοπλιστής, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί σύγχυση σε παραδοσιακούς αναγνώστες της.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες απόπειρες επίδειξης… ανεξαρτησίας από την πλευρά των ΜΜΕ του εφοπλιστή, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία που θεωρούν ότι η ταύτιση του Μεγάρου Μαξίμου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη κάνει ζημιά, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις της στενής σχέσης δεν θα αργήσουν να φανούν.

Βεβαίως υπάρχουν και οι φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο, οι οποίες αντιμετωπίζουν με καχυποψία την επιλογή της εφημερίδας, ψιθυρίζοντας, προς το παρόν, ότι τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγουν στην παρούσα συγκυρία τον δρόμο της εκεχειρίας για λόγους που δεν θα αργήσουν να γίνουν γνωστοί, παραμένουν, όμως, άγνωστοι ακόμη και σε κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες.

Και φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι οι οποίοι κάνουν λόγο για προειδοποιητικές βολές από την πλευρά του εφοπλιστή, για λόγους που μπορούν να εξηγηθούν μόνο σε σχέση με συμφωνίες που έχουν γίνει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ίδιο στο παρασκήνιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.