Κορονοϊός – Τσιόδρας, σοκ: Πόσες χιλιάδες πραγματικά τα κρούσματα στη χώρα. Αλλαγές στη κυκλοφορία

Πόσα είναι πραγματικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Τσιόδρα;

Κορονοϊός: Η εκτίμηση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα για την εξάπλωση του ιού στην χώρα – Στους 17 οι νεκροί – 695 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ταχεία η αύξηση που έχει ο ιός σε όποια κοινότητα και κοινωνία εισβάλει, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Όπως είπε 71 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό είναι 695, σε 28 περιφερειακές ενότητες. 56% από τους νοσούντες είναι άνδρες.

114 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, το 61% εξ αυτών είναι άνδρες. Από αυτούς 35 βρίσκονται στη ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 68 χρόνια, όλοι τους άνδρες εκτός από 1 γυναίκα.

Στην Ελλάδα 17 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό με μέση ηλικία τα 76 έτη, 14 άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα. 29 συμπολίτες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε πως εκτιμάται ό,τι 8 με 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα.

Την εν λόγω αναφορά τη βάσισε σε μαθηματικά μοντέλα. «Περιμένω αύξηση των κρουσμάτων, αλλά αγοράσαμε χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε: «Δεν μπορώ να πω ότι η καμπύλη έχει μειωθεί αλλά σίγουρα δεν έχει αυξηθεί δραματικά».

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε:

Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email.

Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.

Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη.

Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

Στα αυτοκίνητα ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα είναι επιτρεπτό

Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.