Διασπάται ο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες φατρίες ακονίζουν τα μαχαίρια

Στον δρόμο της διάσπασης βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ, χτυπημένος από το μόνιμο σύνδρομο, που διακατέχει τη λεγόμενη Αριστερά, από τον εμφύλιο μέχρι σήμερα.

Οι αντιμαχόμενες φατρίες έχουν αποφασίσει να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους στο Συνέδριο, το οποίο διαρκώς αναβάλλεται και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο, που θα πραγματοποιηθεί.

Η κατάσταση αυτή ενισχύει τα διαλυτικά συμπτώματα, ανάμεσα στην ομάδα των προεδρικών και την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό δεν αποκλείεται οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ραγδαίες και το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών να γίνει ακόμα και πριν από το Συνέδριο.

Η ομάδα των προεδρικών επιχειρεί να διαμορφώσει μια κατάσταση επίπλαστης ενότητας με πρόσχημα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει ισχυροποιήσει τη θέση της, με δεδομένο ότι έχει συγκροτήσει έναν μηχανισμό, στον οποίο συμμετέχουν ενεργά όλα τα εμβληματικά στελέχη του «Ρήγα Φεραίου» και της «Ανανεωτικής Αριστεράς».

Πρόκειται για σύγκρουση ανάμεσα σε δύο διαφορετικές στρατηγικές και γι’ αυτό η διάσπαση είναι αναπόφευκτη.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα των προεδρικών θα αναγκαστούν να πάρουν πρωτοβουλίες, οι οποίες αναγκαστικά θα επιταχύνουν τη διάσπαση.

Διαβάστε περισσότερα στο “ΚΑΡΦΙ” που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.