Βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αποχωρεί η Έφη Αχτσιόγλου. Έξαλλη η Έλενα Ακρίτα

Μονοπάτι εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία φαίνεται να χαράσσει εντός της ημέρας η τάση «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της απ’ όλη την Ελλάδα φαίνεται να επιθυμεί να κοπεί «εδώ και τώρα» ο ομφάλιος λώρος από την Κουμουνδούρου, μετά τα όσα έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα από 1.000 στελέχη της τάσης Αχτσιόγλου συσκέφθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ και το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει επιφαινόμενο, αν και σήμερα δεν αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις αναφορικά με την παραμονή τους ή μη, στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανάρτηση για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε η βουλευτής του κόμματος Έλενα Ακρίτα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος σήμερα στην συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου φέρεται να είπε πως «Το ζήτημα είναι καταρχάς πολιτικό και ύστερα πολιτικού προσωπικού αλλά η ηγεσία επιλέγει να μην το προσεγγίζει έτσι και για αυτό αναλώνεται στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών, με αποτέλεσμα το τοπίο να θυμίζει βούρκο».

Έγραψε συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα.

«Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος που με καλωσόρισε με ανοιχτή αγκαλιά, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου. Είχε προηγηθεί μια μακρά και εγκάρδια διαδικτυακή επικοινωνία και ήξερα ότι με εκτιμούσε.

Σήμερα μάς δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη ζει στο βούρκο. Ανάμεσα τους κι εγώ.Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου.

Χθες βέβαια η κυρία Ακρίτα είχε κάνει μια άλλου είδους ανάρτηση εν αναμομή της κρίσιμης συνεδρίασης της ομάδας Αχτσιόγλου που συμμετέχει και ο Νάσος Ηλιόπουλος:

Συγκεκριμένα είχε γράψει:

Αύριο Κυριακή κάποιοι συνάδελφοί από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα αποφασίσουν με ποιους θα παν και ποιους θ’ αφήσουν. Είναι άτομα που εκτιμώ κι ελπίζω να παραμείνουν για να δώσουμε αυτή τη δύσκολη μάχη όλοι μαζί. Νάσο, Σία, Αλέξη σάς χρειαζόμαστε. Κι εσένα Έφη.

Επιταγή της βάσης η έξοδος

Ωστόσο, όλα τα σημάδια συγκλίνουν προς την έξοδο, αν και ζητούμενο για πολλά από τα στελέχη που φέρονται να έχουν τοποθετηθεί από το πρωί, είναι αυτή να γίνει συντεταγμένα, καθώς προκύπτει πλέον ως απαίτηση της ίδιας της βάσης της συγκεκριμένης τάσης, που φαίνεται να ασφυκτιά εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το κύμα της αποχώρησης να «φουντώνει» από κάτω προς τα πάνω, μένουν να καθοριστούν ο τόπος και ο χρόνος της εξόδου, ακόμη και αν για πολύ μεγάλη μερίδα στελεχών που τοποθετήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, τα πράγματα θα πρέπει να τρέξουν άμεσα.

Το πνεύμα της εξόδου ήταν ορατό και στη βασική εισήγηση που έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπου τέθηκε ένα πλαίσιο αρχικού προβληματισμού, καθώς, κατά πληροφορίες, η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει και είναι μια κρίση σε εξέλιξη. Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη, όπως τονίστηκε.

Παράλληλα, η ρίζα της κρίσης στον χώρο για τα στελέχη της τάσης είναι θέμα πολιτικών επιλογών και όχι κατασκευής ενός εσωτερικού εχθρού, όπως επισημάνθηκε, τη στιγμή που η ηγετική ομάδα αρνείται να το αντιληφθεί.

Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις, ο χώρος αρχίζει να μοιάζει με βούρκο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υπό εξέλιξη συνεδρίαση. Κατά πληροφορίες υπέρ της άμεσης αποχώρησης τάχθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξει ούτε τελική απόφαση, ούτε κάποιο κείμενο εντός της ημέρας αναφορικά με την στάση της τάσης στο εξής, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία διαβούλευσης, προκειμένου να κατατεθούν όσο δυνατόν περισσότερες απόψεις από στελέχη και μέλη που τη στηρίζουν.

Οι βολές, ωστόσο, προς πρόσωπα που ανήκουν στην τάση είναι δηλωτικά του χάσματος μεταξύ της νέας ηγετικής ομάδας και της τάσης των «6 συν 6» και πιθανόν όσων θα ακολουθήσουν σε περίπτωση παραμονής τους στο κόμμα, με τελευταίο περιστατικό τη χθεσινή επίθεση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη κατά της συναδέλφου του, Σίας Αναγνωστοπούλου, το οποίο θεωρήθηκε ως η «χαριστική βολή» από ορισμένα στελέχη απέναντι σε κάθε προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.