Βίαιη επέμβαση ΜΑΤ στη Κυψέλη: Το «περίεργο» τηλεφώνημα και η κυβερνητική καταστολή [video]

Γιατί έκαναν επέμβαση τα ΜΑΤ χθες το βράδυ στη Κυψέλη;

Σε διάφορες πλατείες της Αττικής βγήκαν χθες το απόγευμα πολίτες, που συγκεντρώθηκαν για παράδειγμα στις πλ. της Ηλιούπολης, του Μπουρναζίου, της Νέας Σμύρνης, αλλά η κατάσταση στην Κυψέλη ξέφυγε.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, μία διμοιρία των ΜΑΤ και τουλάχιστον 20 μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ προχώρησαν τη νύχτα σε έφοδο, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου βρισκόντουσαν κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι από τους οποίους νέοι.

Οι δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και 37 προσαγωγές από τις οποίες οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τραμπούκισαν και τραυμάτισαν πολίτες στα γύρω στενά. Σημειώνεται ότι «ντου» φέρεται να έγινε αφού τα φώτα της πλατείας έσβησαν.

Η εκδοχή της αστυνομίας:

Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι περίπου στις 12:50 υπήρξε τηλεφώνημα στην άμεση δράση από έναν άνδρα, ο οποίος υποστήριξε ότι κάποιος τον μαχαίρωσε και τον λήστεψε. Οι πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι οι δυνάμεις της κάλεσαν ενισχύσεις αφού έφτασαν στην πλατεία και είδαν 250 άτομα, ορισμένα από τα οποία πέταξαν ύστερα μπουκάλια και πέτρες.

Το νέο περιστατικό καταστολής έρχεται λίγες μέρες μετά το «λουκέτο» στην πλ. Αγ. Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής. Το άδειασμα των πλατειών φαίνεται να είναι το νέο πεδίον δόξης λαμπρόν του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρά το γεγονός ότι χθες επιχείρησε με δηλώσεις του παρουσιάσει την αστυνομία στο πλευρό του πολίτη.

«Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι κοντά στους πολίτες και πάλι, όπως ήταν αυτούς τους δυο μήνες, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός, με φιλική διάθεση, με συμβουλές, έτσι ώστε όλοι μαζί να περάσουμε και το δεύτερο βήμα, μέχρις ότου τελικώς να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό του κορονοϊού» είπε ο υπουργός Προστασίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.