Όλγα Κεφαλογιάννη: Ποια πρωτοβουλία της προκάλεσε αντιδράσεις. Έντονη μουρμούρα στη ΝΔ

Ποια κίνηση της Όλγας Κεφαλογιάννη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις;

Είναι γνωστό πως η Όλγα Κεφαλογιάννη επιδεικνύει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Πολιτισμό και αυτό φροντίζει να το υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, στο εσωτερικό της ΝΔ συζητείται εντόνως η πρωτοβουλία της να καταθέσει ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με την οποία προσθέτει τη φωνή της σε όσους υποστηρίζουν ότι τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον Πολιτισμό είναι… ανεπαρκή.

«Δημιουργοί και εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού, αυτή τη στιγμή, πλήττονται άμεσα και σοβαρά από τις συνθήκες που επιβάλλουν τον περιορισμό ή ακόμα και την αναστολή όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες που θίγουν τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους και όλες τις σχετικές υποστηρικτικές ειδικότητες και επιχειρήσεις.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Σουηδία, η Ιταλία και η Βρετανία, έχουν ήδη λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδικά μέτρα σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης για τους καλλιτέχνες και τους επαγγελματίες στον χώρο του θεάματος», επισημαίνει στην ερώτησή της η Όλγα Κεφαλογιάννη, ρωτώντας τα εξής την υπουργό Πολιτισμού:

«1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση αλλά και την μακροπρόθεσμη στήριξη των καλλιτεχνών της χώρας που πλήττονται από τις επικρατούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας;

2. Σε ποια φάση βρίσκεται ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς πολιτισμού και ποια τα συμπεράσματα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας;

3. Με ποιον τρόπο η Ελληνική Πολιτεία σχεδιάζει να στηρίξει τη βιωσιμότητα των χώρων θεάματος και ψυχαγωγίας που παραμένουν προς το παρόν κλειστοί σε όλη την Επικράτεια;».

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Όλγα Κεφαλογιάννη καταθέτει ερώτηση με… άρωμα κριτικής στην υπουργό Πολιτισμού, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Άλλωστε, η Κεφαλογιάννη ήταν τομεάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση και, άρα, έχει έναν λόγο παραπάνω…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.