Οι δημοσκοπήσεις που ανησυχούν τον ΣΥΡΙΖΑ: Που πηγαίνει πραγματικά το 8% που χάνει

Γιατί οι δημοσκοπήσεις ανησυχούν τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτός της μεγάλης, άνω των 20 μονάδων, διαφοράς που δίνουν υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, δείχνουν και μία υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 8%.

Το 31% περίπου που έλαβε το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης το καλοκαίρι του 2019 γίνεται σήμερα περίπου 23% και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι καθυστερεί – λόγω κορονοϊού – και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσει αναμφίβολα την αφετηρία για την αντεπίθεση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το εντυπωσιακό μέγεθος της αποσυσπείρωσης των ψηφοφόρων. Η κάθε τάση από την πλευρά της βέβαια κάνει την δική της ερμηνεία.

Οι θιασώτες του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντροαριστερό κόμμα επισημαίνουν πως καθυστερεί η σοσιαλδημοκρατική στροφή του κόμματος.

Η εσωκομματική αντιπολίτευσης εντοπίζει τις αιτίες στην απομάκρυνση από τις «ριζοσπαστικές» ρίζες του κόμματος και εισηγείται στροφή στα αριστερά παρακολουθώντας ταυτόχρονα την επιρροή που αρχίζει να έχει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ένα μεγάλη τμήμα του προοδευτικού χώρου και της εκλογικής βάσης της «δημοκρατικής παράταξης», αλλά και το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν κεφαλαιοποιεί κανένα κέρδος από την δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Που πηγαίνει το 8% που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Σίγουρα δεν πηγαίνει στο Κίνημα Αλλαγής, σίγουρα δεν πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία, ενώ την ίδια στιγμή η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ αποσυσπειρώνεται. Τότε; Τότε επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές της Κουμουνδούρου «κάτι δεν κάνουμε καλά».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.