Στέφανος Χίος, δολοφονία: Ποιος τον ήθελε νεκρό. Κινήσεις δραστών, παρασκήνιο και προκήρυξη

Προς κάθε κατεύθυνση στρέφεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την αιματηρή επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/07) έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν το υλικό από την κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται τοποθετημένη στο σπίτι του Στέφανου Χίου, αλλά και από άλλες που βρίσκονται σε παρακείμενες κατοικίες ενώ επιχειρούν να συγκεντρώσουν κι άλλες καταθέσεις.

Από τον δημοσιογράφο είχε αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας μετά από εκφοβιστικούς πυροβολισμούς που είχε ρίξει -πριν από 2χρόνια- εναντίον δικαστικού επιμελητή που είχε επιχειρήσει να του επιδώσει εξώδικο στην εφημερίδα.

Ακόμη, δεν φέρεται να είχε προσωπική ασφάλεια από την ΕΛ.ΑΣ. παρότι είχε υποβάλει σχετικά αιτήματα ύστερα από απειλές που φέρεται να είχε δεχτεί.

Όσον αφορά την προέλευση της επίθεσης, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαιναν ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος λόγω δημοσιευμάτων του είχε σειρά διαδοχικών δικαστικών εκκρεμοτήτων του, ορισμένες από τις οποίες επιχειρήθηκε να επιλυθούν εξωδικαστικά.

Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι κουκουλοφόροι τα ξημερώματα της Δευτέρας, έστησαν ενέδρα στον Στέφανο Χίο, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, και ενώ επέστρεφε σπίτι του, ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες στο λαιμό και τα πλευρά, ενώ δύο ακόμη βολίδες καρφώθηκαν στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και μόλις ο Στέφανος Χίος εμφανίστηκε, ένας από τους δράστες τον πλησίασε ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού.

O Στέφανος Χίος αντέδρασε άμεσα, ανοίγοντας με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον επίδοξο δολοφόνο του και να μπλοκάρει το όπλο του.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε αιμόφυρτος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και από εκεί, με δεδομένο ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται σε καταστολή, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενη.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία καλά σχεδιασμένη ενέργεια, πριν από την οποία φαίνεται ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες: Εντοπισμός του σπιτιού του δημοσιογράφου, παρακολούθησή του, κατόπτευση των γύρω δρόμων.

Η Αστυνομία αναζητά το κίνητρο των δραστών: Εάν πρόκειται για προσωπικές διαφορές, εάν πρόκειται για κάποιον που ήθελε να εκδικηθεί για κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας του Στέφανου Χίου ή εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Στην τελευταία περίπτωση αυτό θα μπορούσε να αποκαλυφθεί με κάποια προκήρυξη.

«Μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, ο οποίος δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει. Περιμένουμε να του πάρουμε κατάθεση για να μάθουμε τα πρώτα βασικά στοιχεία για την επίθεση. Δεν κινδυνεύει η ζωή του αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει το πρωί», είναι τα λόγια των ανθρώπων της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό.

Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, ενώ και η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί «άτυπα» την υπόθεση. Η Αστυνομία αναζητά το κίνητρο των δραστών. Ουσιαστικά ψάχνουν αν ήθελε κάποιος να τον εκδικηθεί για κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας…

Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και νοσηλεύεται σε καταστολή, καθώς οι σφαίρες πέρασαν ξυστά από την καρωτίδα και την καρδιά του. Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο και μετέπειτα στο νοσοκομείο ΚΑΤ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τις κάμερες που βρίσκονται στο σημείο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν που βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού του δημοσιογράφου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.