Βασίλης Μάγγος: Μυστήριο με θάνατο 26χρονου στον Βόλο. Τι καταγγέλλει ο πατέρας για νεκροψία

Ποιες οι σοβαρές καταγγελίες για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο;

Μια σοβαρή καταγγελία κάνουν οι φίλοι της οικογένειας και του νεκρού Βασίλη Μάγγου στο Βόλο σχετικά με τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην υπόθεση της διερεύνησης των αιτιών του θανάτου του.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλουν στην Popaganda, η οικογένεια κατέθεσε αίτημα να εξεταστεί η σωρός του νεκρού παιδιού τους την Πέμπτη στη Λάρισα (την Τετάρτη δεν είναι εφικτό να γίνει στη Λάρισα).

Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα.

Η Αστυνομία μονομερώς και χωρίς να ενημερώσει την οικογένεια αποφάσισε η σωρός να σταλεί εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με το ρεπορτά της Popaganda, επιβεβαιώθηκαν και απο δικηγόρο που είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια Μάγγου.

Με δεδομένο ότι το κόστος βαραίνει την οικογένεια (και πρόκειται για μια φτωχή οικογένεια), δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το καθεστώς κάτω από το οποίο προκρίθηκε η συγκεκριμένη επιλογή, αγνοώντας την επιθυμία της, τις οικονομικές της δυνατότητες αλλά και στερώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να σκεφτεί τις δικές της κινήσεις πάνω στην απώλεια του γιου της, αν για παράδειγμα θέλει να ορίσει δικό της εμπειρογνώμονα κλπ.

Είναι μια οικογένεια που υφίσταται πολλαπλό σοκ εδώ και ένα μήνα, αρχής γενομένης από το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου έτσι όπως αποτυπώθηκε σε οπτικά ντοκουμέντα και στα τραύματα του, το στρες που δέχτηκε το θύμα εδώ και ένα μήνα και τον απρόσμενο θάνατο του. Αν μη τι άλλο ο σεβασμός στο πένθος του θα προϋπέθετε τη συμπερίληψη της κατάστασης τους και όχι αιφνίδιους χειρισμούς που γεννούν ανησυχίες ως προς τη σκοπιμότητα τους.

«Μεταφέρουν τη σωρό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας. Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν» καταγγέλλει στο Τvxs.gr o Γιάννης Μάγγος, πατέρας του 26χρονου Βασίλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες. «Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο».

Όπως εξηγεί εμφανώς ταραγμένος ο κος Μάγγος, η οικογένεια, έμαθε την τελευταία στιγμή, ότι η σωρός μεταφέρεται εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη, με τη δικαιολογία ότι στη Λάρισα αυτές τις ημέρες δεν λειτουργεί νεκροτομείο.

«Εμείς όμως το ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σωρός; Του λέμε εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα.

Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;»

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και το εάν αυτή προδικάζει το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο κ. Μάγγος υπογραμμίζει πως η οικογένεια δεν θεωρεί τον 26χρονο έναν νέο Γρηγορόπουλο:

«Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

Πάντως η αστυνομία, που εξέτασε το χώρο, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο 27χρονος βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ ζητώντας επειγόντως βοήθεια, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου να διαπιστώνουν το θάνατό του.

Υπενθυμίζεται πως ο άγριος ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς είχε σημειωθεί κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 14 Ιουνίου έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, με αφορμή συλλήψεις διαδηλωτών στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βασανίζουν και κατά τη διάρκεια της κράτησής του, ενώ όταν αφέρθηκε ελεύθερος είχε σπασμένα πλευρά και θλάση στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη.

«Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του»

Η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο είχε καταγραφεί η επίθεση στον Βασίλη Μάγγο από τους αστυνομικούς. «Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες.

Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα, σταγόνα. Στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο για να μην τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο, γιατί έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του προκειμένου τα σπασμένα κόκαλα να μην αγγίξουν ζωτικά όργανα».

ΕΓΩ, Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ:Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και…

Gepostet von Bill Magos am Dienstag, 16. Juni 2020

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.