Τρίκαλα, 16χρονη Μαρία: Ανατροπή, το νέο στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα. Ανάστατοι οι γονείς

Ποιο είναι το νέο στοιχείο στην υπόθεση της 16χρονης Μαρίας στα Τρίκαλα;

Οι γονείς της 16χρονης Μαρίας στα Τρίκαλα, που βρέθηκε νεκρή σε απομακρυσμένη εκκλησία, αρνούνται ότι η κόρη τους αυτοκτόνησε.

Στο κινητό της 16χρονης Μαρίας είχε γραφτεί ένα μήνυμα προς την αδελφή της, όπου της έγραφε ότι τους αγαπά όλους πολύ, αλλά δεν εστάλη ποτέ.

Παρά μόνο το φωτογράφισε με το δεύτερο κινητό της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Δημήτρη Σαμαρτζή, η Μαρία «αναγκάστηκε» από τρίτους να γράψει το μήνυμα, το οποίο δεν έστειλε στην αδελφή της.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία ακόμα στην υπόθεση, το 90% ακόμα δεν έχει αναλυθεί. Πεποίθηση της οικογένειας είναι ότι επρόκειτο για έγκλημα και όχι για αυτοκτονία.

Τι έδειξε η έρευνα στο κινητό της 16χρονης Μαρίας, που βρέθηκε νεκρή στον Προφήτη Ηλία, στα Τρίκαλα;

Ολοκληρώθηκε, ως ένα βαθμό, η έρευνα στο κινητό τηλέφωνο της 16χρονης Μαρίας, που βρέθηκε νεκρή στα Τρίκαλα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Σαμαρτζής ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης για τα συμπεράσματα που έβγαλαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr το σήμα του κινητού της 16χρονης Μαρίας εντοπίζεται αρχικά στο χώρο του Προφήτη Ηλία, λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή.

Από εκεί φέρεται να συνέταξε ένα μήνυμα προς την αδελφή της, όπου της εκμυστηρεύεται σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, πόσο την αγαπάει την ίδια, αλλά και όλους.

Το μήνυμα δεν εστάλη, αλλά το φωτογράφισε η ίδια με το δεύτερο κινητό της και το κράτησε αποθηκευμένο.

Βρέθηκαν επίσης χιλιάδες φωτογραφίες της 16χρονης Μαρίας και μηνύματα από τα οποία δεν προκύπτει κάτι για την υπόθεση.

Αναμένονται τα στοιχεία και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τις τηλεφωνικές της επικοινωνίες εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Η οικογένεια θεωρεί ότι θα πρέπει η υπόθεση να παραμείνει ανοιχτή και να μην κλείσει ως μια απλή υπόθεση αυτοκτονίας.

Από την άλλη είναι γεγονός ότι η Αστυνομία Τρικάλων κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν βιάζεται να κλείσει την υπόθεση και εξετάζει κάθε στοιχείο με ιδιαίτερη σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Εδώ και ενάμιση μήνα αξιωματικοί του τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων εργάζονταν σκληρά και με διακριτικότητα γύρω από τη λεπτή υπόθεση, την οποία κατάφεραν να «δέσουν», έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκιές και ερωτήματα γύρω από αυτή.

Με το πέρας των ερευνών επιβεβαιώθηκαν όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους τόσο ο 27χρονος αστυνομικός που είχε συναντηθεί με τη Μαρία λίγο πριν από τον θάνατό της όσο και άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος.

Τι υποστηρίζουν οι γονείς της Μαρίας

Οι γονείς της Μαρίας, που από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν ότι η 16χρονη έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης, αντέδρασαν όταν ενημερώθηκαν προχθές για τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με το tv10.gr, έμαθαν και για το πόρισμα των ενδελεχών ερευνών των αστυνομικών που καταλήγουν στην αυτοχειρία, εξετάζοντας τα στοιχεία που είχαν συλλέξει από το κινητό και τις συνομιλίες στα social media της 16χρονης, αλλά και από τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες καταστημάτων της γύρω περιοχής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.