Σούπερ μάρκετ, καταστήματα 2/1, 3/1: Ποια θα είναι ανοιχτά, Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, ωράριο

Ποια καταστήματα θα διαφοροποιηθούν και θα ανοίξουν το Σάββατο 2/1/2021 και την Κυριακή 3/1/2021;

Τι θα κάνουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα στις 2/1 και 3/1, ποιο το ωράριο;

Τι λένε οι ανακοινώσεις του Σκλαβενίτη για 3/1, αλλά και του ΑΒ Βασιλόπουλου;

Καταστήματα, αλλά και σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά τόσο την 1η Ιανουαρίου, όσο και την 2η, αλλά και την 6η Ιανουαρίου του 2021 όπου εορτάζονται τα Θεοφάνεια.

Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει προαιρετική λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Τι ανακοίνωσαν Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος;

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ, CLICK AWAY ΣΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Συγκεκριμένα, ανοικτά μπορούν να είναι την Κυριακή 3/1 σούπερ μάρκετ, και άλλα καταστήματα τροφίμων (π.χ. μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων και μαγαζιά που λειτουργούν με «παράδοση εκτός» με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Ανακοίνωση ΑΒ Βασιλόπουλος Κυριακή 3/1

Ανοιχτά τα ΑΒ Βασιλόπουλος την Κυριακή 3/1 με ωράριο 9:00-17:00. Κάντε κλικ ΕΔΩ για αγορές delivery και click away από το AB eshop.

Ανακοίνωση Σκλαβενίτης Κυριακή 3/1

Μετά την απόφαση του Σκλαβενίτη να σπάσει την παράδοση και να ανοίξει συνεχόμενες Κυριακές, η επιχείρηση κάνει πίσω.

Έτσι ανακοίνωσε ότι:

«Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, τα Καταστήματά μας θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ».

Γεγονός που σημαίνει ότι ο Σκλαβενίτης βάζει τριήμερο «λουκέτο»: Παρασκευή 1, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Ανακοίνωση Μασούτης Κυριακή 3/1

Και ο Μασούτης ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστός την πρώτη Κυριακή του 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2020 τα καταστήματα θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 25 Δεκεμβρίου δίνεται στα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20, 27 Δεκεμβρίου 2020 και 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.

Όσον αφορά στις τράπεζες στις 4 Ιανουαρίου 2020, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου του 2020: 8.00 – 14.00
Τρίτη, 5 Ιανουαρίου του 2020: 8.00 – 14.00
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου του 2020: Κλειστές

Τα καταστήματα το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2020 όπως προτείνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, θα παραμείνουν κλειστά, όπου γίνεται απογραφή ενώ από τη Δευτέρα επιστρέφουν στην κανονική τους λειτουργία.

Η δεύτερη ημέρα του χρόνου είναι εθιμικά ημέρα αργίας για τους υπαλλήλους των εμπορικών καταστημάτων, καθώς αναπλήρωναν την αργία της τελευταίας Κυριακής του χρόνου που τα καταστήματα μένουν ανοιχτά.

Για το λόγο αυτό, παρότι δεν είναι καθορισμένη αργία, και οι Εμπορικοί Σύλλογοι προτείνουν να μην λειτουργούν τα καταστήματα.

Αυτό φαίνεται πως τείνει να αλλάξει, καθώς από τη μία τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν τρεις Κυριακές κατά τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου (15, 22 και 29 Δεκεμβρίου), ενώ από την άλλη παύει να θεωρείται αργία η δεύτερη ημέρα του νέου έτους.

Ανοιχτά πέρυσι κάποια πολυκαταστήματα

Συγκεκριμένα, πέρυσι μεγάλα πολυκαταστήματα επέλεξαν να ανοίξουν κανονικά στις 2 Ιανουαρίου, διαφημίζοντας παράλληλα μεγαλύτερες προσφορές προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές.

Χειμερινές εκπτώσεις 2021

Αντίστροφη μέτρηση και για τις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου.

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2021 ξεκινούν την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, δηλαδή την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021.

Χειμερινές εκπτώσεις θα υπάρξουν πάλι το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 το πρωί έως τις 20:00.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ όλο τον χρόνο.