Καλπάζει ο Λέανδρος: Πολικό ψύχος, πού χιονίζει. Άσπρη μέρα μέχρι και σε Ηλιούπολη, Ζωγράφου; [video]

Μετά τα πρώτα χιόνια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, η Αττική ετοιμάζεται να ντυθεί στα λευκά μετά την κακοκαιρία Λέανδρος, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Αναλυτικά η πρόγνωση του.

Ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώσε στην αναλυτική πρόγνωση του, πως η Αττική θα ντυθεί στα λευκά, καθώς η κακοκαιρία «Λέανδρος» φέρνει χιονοπτώσεις.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο Mega και τόνισε πως σε περιοχές της Αττικής με υψηλό υψόμετρο θα πέσουν χιόνια, ενώ στα λευκά μπορεί να βρεθούν και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως η Ηλιούπολη και η Ζωγράφου.

«Αύριο θα έχουμε γενικευμένη κακοκαιρία που θα επηρεάσει όλες τις περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και σε πολλές περιοχές και σε πεδινές περιοχές. Στην Αρκαδία, Αχαΐα, Κορινθία και στη κεντρική Στερεά θα σημειωθούν αύριο σφοδρές χιονοπτώσεις με μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μεγάλη πιθανότητα να έχουμε και χιονόστρωση», είπε αρχικά.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «σε υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα θα χιονίσει στην Αττική το Σάββατο αλλά από αργά το βράδυ μέχρι το ξημερώματα της Κυριακής θα χιονίσει και στα Βόρεια Προάστια. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ίσως έχουμε και εξάρσεις με χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα περίπου από υψόμετρα όπως της Ηλιούπολης, του Ζωγράφου και βορειότερα στο νομό Αττικής».

Επίσης, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε ότι η αίσθηση του ψύχους θα είναι πάρα πολύ έντονη. Την Κυριακή το πρωί και την Δευτέρα η θερμοκρασία στην Φλώρινα θα πέσει στους -16 βαθμούς Κελσίου αλλά η αίσθηση στο σώμα θα φτάσει τους -21.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

Λέανδρος Πρόγνωση καιρού Καλλιάνος – Κυριακή 17/1

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και νωρίς το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

Λέανδρος Πρόγνωση καιρού Καλλιάνος – Δευτέρα 18/1

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και γρήγορα το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά σχεδόν αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά των Κυκλάδων και την Κρήτης, στην Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στα νοτιότερα τμήματα) και της Εύβοιας, κατά τόπους πυκνές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά βορειανατολικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Λέανδρος Πρόγνωση καιρού Καλλιάνος – Τρίτη 19/1

Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Λέανδρος Πρόγνωση καιρού Καλλιάνος – Τετάρτη 20/1

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, από το απόγευμα όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Λέανδρος Πρόγνωση καιρού Καλλιάνος – Πέμπτη 21/1

Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.