Σάλος στα Ιωάννινα: Δεκάδες εμβολιασμοί εκτός σειράς σε νεαρούς. Πώς κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού

Πώς έγιναν μαζικοί εμβολιασμοί εκτός σειράς στα Ιωάννινα;

Δεκάδες πολίτες νεαρής ηλικίας, χωρίς να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, φέρονται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς στα Ιωάννινα και με «κανονικό» ραντεβού εμβολιασμού στην σχετική πλατφόρμα, προκαλώντας σάλο, αλλά και εισαγγελική παρέμβαση.

«Από τις πληροφορίες που είναι σε γνώση μας, προκύπτει ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Οι άνθρωποι που προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα, είχαν πάρει κανονικά τα ραντεβού τους από την πλατφόρμα, αν και δεν ανήκαν στις προβλεπόμενες ηλικιακές κατηγορίες ή σε ευπαθείς ομάδες.

Το πώς ξεκλείδωσαν τα ΑΜΚΑ τους και μπόρεσαν να κλείσουν ραντεβού, είναι θέμα που ήδη διερευνάται και αναμένουμε και εμείς τις απαντήσεις» δήλωσε στον τοπικό «Ηπειρωτικό Αγώνα» ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Παπακώστας.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο έχει ήδη ξεκινήσει η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το θέμα είναι ενήμερο και το υπουργείο Υγείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σταματούν οι εμβολιασμοί ατόμων που δεν ανήκουν στις προβλεπόμενες ηλικιακές κατηγορίες ή σε ευπαθείς ομάδες σταματούν, ακόμα και εάν έχουν στα χέρια τους κλεισμένα ραντεβού.

Το epiruspost.gr επικαλείται στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με τα οποία ήδη έχουν γίνει περίπου πενήντα εμβολιασμοί στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων ενώ είχαν κλείσει πολύ περισσότερα ραντεβού από εργαζόμενους της ίδιας επιχείρησης.

Ένα από τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι έγινε χρήση της δυνατότητας που δίνεται για εμβολιασμό ατόμων τα οποία έρχονται σε επαφή με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού SARS-CoV-2..

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόβλεψη αφορά τα μινκ, τα οποία όμως δεν έχουν σχέση με τα Ιωάννινα. Επιπλέον, όπως αναφέρει epiruspost.gr, αν κάτι τέτοιο ίσχυε θα είχε γίνει χρήση και από άλλες επιχειρήσεις ή μονάδες τόσο στην Ήπειρο όσο κι ανά την Ελλάδα.

Το απολύτως βέβαιο είναι ότι τις τελευταίες 20 μέρες δηλώθηκαν κανονικά στοιχεία δεκάδων εργαζομένων οι οποίοι στη συνέχεια λάμβαναν SMS με την ημέρα, την ώρα και το χώρο του εμβολιασμού τους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.