Ανάσταση Μπακογιάννη: «Πώς ανοίγουν οι μετακινήσεις το Πάσχα». Ασφυκτική πίεση στην ευθυνόφοβη Επιτροπή

Μεγαλώνει η πίεση για όσα μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων – προφασιζόμενα το επιστημονικό κύρος τους – επιμένουν σε πρακτικές που έχουν αποτύχει.

Είναι πια σαφές ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό και τα κορωνοπάρτι είναι εκτός ελέγχου.

Τα αυστηρά μέτρα της Επιτροπής, που κάποιοι επιστήμονες επιμένουν να υποστηρίζουν, έχουν αποτύχει παταγωδώς και είναι εκτός πραγματικότητας.

Μόνη λύση είναι η «αραίωση» του πληθυσμού προς τα εξοχικά και οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Οργή λαού αν δεν επιτραπεί η μετακίνηση το Πάσχα από νομό σε νομό για τα εξοχικά.

Την ώρα που φιλήσυχοι πολίτες θέλουν απλά να πάνε στο εξοχικό τους το Πάσχα έτσι ώστε να αραιώσει ο κόσμος στις πόλεις, στις πλατείες γίνεται χαμός από κορωνοπάρτι και κανείς δεν κάνει τίποτα.

Χαμός στα διόδια αν ανακοινώσουν Πάσχα στις πόλεις και στο σπίτι, όπως και πέρυσι.

Κάποιοι λοιμωξιολόγοι επιμένουν ακόμα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από νόμο σε νομό το Πάσχα είναι η καλύτερη λύση, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα μέτρα προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η πίεση της κοινωνίας είναι ασφυκτική και προφανώς διαμορφώθηκε από τα ανοιχτά παράθυρα που άφηναν οι υπουργοί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διαφοροποιήθηκε και πρότεινε άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα έτσι ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα.

Στην ίδια γραμμή και η Ντόρα Μπακογιάννη που κάλεσε τον αδερφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξει τις μετακινήσεις προς τα εξοχικά το Πάσχα με self-test και δειγματοληπτικούς ελέγχους στα διόδια.

Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο το κλείσιμο στην πόλη.

Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων και η κυβέρνηση καλούνται πια να αποφασίσουν όχι το εάν, αλλά τον βέλτιστο τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες θα μετακινηθούν στα χωριά τους το Πάσχα.

Αυτή θα ήταν μια ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης αυτή τη στιγμή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.