Φωτιά, Σχίνος: Σοβαρός κίνδυνος υγείας από πυκνό νέφος. Ποιοι δεν πρέπει να κυκλοφορούν

Δείτε το νέφος που έχει καλύψει την Αθήνα και την εικόνα από τις περιοχές που επηρεάζονται από τη μεγάλη φωτιά στον Σχίνο.

Η φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Λουτρακίου κι επεκτείνεται, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και η ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Εκτίμηση Κινδύνου Φυσικών & Τεχνολογικών Καταστροφών επισημαίνει τον κίνδυνο που υπάρχει από την ατμοσφαιρική ρύπανση που δημιουργεί.

Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα έχει πέσει ακόμη πιο κάτω από την χθεσινοβραδινή επιδείνωση, τονίζει η Ομάδα και προσθέτει πως, τις τελευταίες ώρες, η επιδείνωση είναι στο επίπεδο 4 της εξαβάθμιας κλίμακας ποιότητα αέρα.

Δείτε πώς είναι η κατάσταση στην Αττική και τις μετρήσεις στις δέκα περιοχές του λεκανοπεδίου που έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την ατμοσφαιρική ρύπανση:

Αυτό σημαίνει ότι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιοαγγειακά προβλήματα, δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν για τις επόμενες ώρες σε ανοιχτούς χώρους, υπογραμμίζει η Ομάδα και συμπληρώνει πως, επίσης, να μην κάνουν αθλητικές δραστηριότητες ή ποδηλασία.

Η επιδείνωση έχει φθάσει και στα νησιά των Κυκλάδων και την Ικαρία, καταλήγει.

Η ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ασχολείται με τη συγκέντρωση επιστημονικών δεδομένων, φωτογραφιών και κάθε άλλης πληροφορίας ώστε να εκτιμάται έγκαιρα ο κίνδυνος από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές σε όλες τις περιοχές της χώρας και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός αυτής.

Επίσης μετά απο κάποια καταστροφή γίνεται ανάλυση των δεδομένων και απολογισμός ώστε να εξάγονται διδάγματα ικανά να ενισχύσουν τη Πολιτική Προστασία σε μελλοντικά συμβάντα.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία, ενώ σε εκκένωση και του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων προχώρησαν οι Αρχές.

Εντολή για την εκκένωση και του Αλεποχωρίου δόθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Νωρίτερα SMS στα κινητά τους έλαβαν από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα. Στο μήνυμα γινόταν λόγος για «ραγδαία ενίσχυση των ανέμων».

Η καλή εικόνα από το πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, κράτησε μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, οπότε και ενισχύθηκαν οι άνεμοι, φτάνοντας τα 7 μποφόρ, ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι, η κατάσταση εκτροχιάστηκε με τις Αρχές να προχωρούν στις εκκενώσεις οικισμών.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμους στα Γεράνια Όρη, με τις Αρχές να έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκλωβισμού.

Βίντεο από την περιοχή Περιγυάλι:

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη στην περιοχή Πευκογυάλι

Η φωτιά κατά πληροφορίες έχει κάψει τουλάχιστον 5-6 σπίτια όπως είπαν νωρίτερα στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

«Το μέτωπο είναι τεράστιο και δεν μαζεύεται»

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιάννης Γκιώνης, ανέφερε, «είναι δύσκολη η κατάσταση, είναι άσχημη η εικόνα γενικότερα, η φωτιά εξελίσσεται πολύ άσχημα. Έχουν αυξηθεί οι άνεμοι και δυστυχώς το μέτωπο είναι τεράστιο και δεν μαζεύεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά εκτείνεται χιλιόμετρα από το Σχίνο μέχρι το Αλεποχώρι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα να την μπορέσουν να περιορίσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.