Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Από τι πέθανε ο γνωστός ηθοποιός. Βιογραφικό

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ποιο το βιογραφικό του;

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η ηθοποιός και χορογράφος Έρση Πήττα, με ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και τέσσερις μήνες.

«Άδικα και απροσδόκητα έχασε τη μάχη για τη ζωή του. Το θέατρο σήμερα πενθεί για άλλη μία απώλεια.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που υπηρέτησε με αφοσίωση το ελληνικό θέατρο, με σημαντική επίσης παρουσία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μας άφησε πολύ νωρίς. Τα θερμά μου συλλυπητήρια εκφράζω στην οικογένειά του», έγραψε στην ανάρτησή της.

“Με απέραντο πόνο και θλίψη συγκλονισμένος έμαθα μόλις τώρα τον χαμό του αγαπημένου φίλου, του λατρευτού σε πολλές δουλειές συνεργάτη στο “Ανοιχτό Θέατρο”, του Κώστα Μιχαηλίδη, του σπουδαίου ηθοποιού, του αθόρυβου καλλιτέχνη, του φιλοσοφημένου ανθρώπου, του συνεπούς εργάτη του θεάτρου, του φιλότεχνου, του σπουδαίου οικογενειάρχη …

Πάλεψες τέσσερις μήνες και φεύγεις τόσο νωρίς απο κοντά μας..

Θα μας λείψεις. Θα μας λείπει το σπουδαίο ταλέντο σου, το χιούμορ σου, η φωνή σου που έντυσε τόσους ήρωες που λάτρεψαν τα παιδιά στις μεταγλωττίσεις..

Θα μας λείπει ένας σημαντικός ηθοποιός που είχε την στόφα των μεγάλων σπουδαίων του παρελθόντος .

ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ Η ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ..

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει εκτός Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο κι αντί στεφάνων στην μνήμη του Κώστα όποιος επιθυμεί ενισχύει το Ταμείο αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών”.

Με αυτό το μήνυμα ο Σπύρος Μπιμπίλας ενημέρωσε πρίν απο λίγο το κοινό για τον χαμό του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου.

Ενός πολύ σημαντικού λειτουργού και υπηρέτη της τέχνης επι σειρά ετών.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος βιογραφικό

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1956 στο Αθήναιο Αρκαδίας.

Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1977 και ως νέος ηθοποιός συνεργάστηκε με τους θιάσους:

Σμαρούλας Γιούλη στο Αρμένικο Φεγγάρι του Νίκου Φώσκολου στο Θέατρο Σμαρούλα (1976), Διονύση Παπαγιαννόπουλου–Σταύρου Παράβα στο έργο Τι θ’ ακούσουμε ακόμα του Γιώργου Λαζαρίδη (1976–77), και Χρόνη Εξαρχάκου στο Όπου φτωχός κι η μοίρα του του Λάκη Μιχαηλίδη (1977).

Είχε μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει μια μεγάλη γκάμα από σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη.

Υπηρέτησε το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο στα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο Πόρτα και πολλά άλλα μεγάλα θεατρικά σχήματα.

Τη θεατρική περίοδο 2019–20 ερμήνευσε τον ρόλο του Οιδίποδα στη Μήδεια του Μποστ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο θέατρο Θησείον. Μετά την εμπορική επιτυχία, η παράσταση μεταφέρθηκε στο θέατρο Ροές και ο θίασος ανέβηκε για παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Στην τηλεόραση, έγινε γνωστός από ρόλους που ερμήνευσε σε δημοφιλείς ελληνικές σειρές όπως, όπως το Έλα στη θέση μου, Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ, Πενήντα-Πενήντα, Μυστικά της Εδέμ, Δροσουλίτες, Τελευταίο αντίο κ.λπ.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος έχει χαρίσει τη φωνή του σε παιδικούς ήρωες με πιο χαρακτηριστικούς τον Μαύρο Πητ στον Μίκυ Μάους, τον Mumm-Ra στους Thaundercats, τον Optimus Prime στους Τρανσφόρμερς, τον Τίγρη στο Γουίνι το Αρκουδάκι, τον Κύριος Πατάτας στο Toy Story κλπ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.