Τραγωδία, Ζάκυνθος: Πώς σκοτώθηκε 9χρονος ενώ έπαιζε. Τι είναι η διαρροή ρεύματος από κλιματιστικό

Πώς σκοτώθηκε 9χρονο παιδί στη Ζάκυνθο από διαρροή ρεύματος κλιματιστικού σε ξενοδοχείο;

Τραγικό τέλος βρήκε ένα 9χρονο αγόρι από το Τσιλιβή Ζακύνθου, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Το άτυχο παιδί έπαιζε μαζί με τους φίλους του, δίπλα από το σπίτι του, όταν πήγε να κρυφτεί πίσω από τις εγκαταστάσεις κλιματιστικών ενός ξενοδοχείου.

Κάποιο απ’ αυτά, ωστόσο, παρουσίασε διαρροή ρεύματος και όταν το παιδί ακούμπησε πάνω του, σκοτώθηκε ακαριαία.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου δεν κατάφερε να το επαναφέρει στη ζωή, βυθίζοντας τη μικρή τοπική κοινωνία στη θλίψη.

Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς σφυγμό. Όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

Στο σημείο της τραγωδίας έφτασε και η Αστυνομία, η οποία προσήγαγε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο χώρο του οποίου έχασε τη ζωή του το 9χρονο αγόρι.

Διαρροή ρεύματος από κλιματιστικό

Η διαρροή ρεύματος από το κλιματιστικό δεν είναι μια σπάνια βλάβη, αλλά μπορεί να διορθωθεί μια για πάντα με τον έλεγχο διαρροής ρεύματος.

Όπως λένε οι ηλεκτρολόγοι, η διαρροή ρεύματος από κλιματιστικό σχετίζεται συχνά με την παλαιότητα μίας οικοδομής. Πολλές φορές το πρόβλημα είναι αρκετά πιο μεγάλο από ό,τι αρχικά εκτιμάται.

Ένας σημαντικός αριθμός οικοδομών έχει παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Έτσι χρειάζεται η πρότερη γνώση, αν ο πίνακας έχει παλαιές ασφαλειοθήκες ή αυτόματες ασφάλειες.

Αν σε παλαιά οικοδομή έγινε αντικατάσταση κλιματιστικού, είναι πιθανό να πέφτει το ρελέ ή η ασφάλεια. Τότε χρειάζεται τουλάχιστον αλλαγή της ασφάλειας με μία μεγαλύτερη.

Για αυτόν το λόγο έμπειροι ηλεκτρολόγοι συνιστούν να γίνεται έλεγχος διαρροής ρεύματος, ιδιαίτερα σε παλιά κτίρια.

Αντικατάσταση ψυγείων σε επιχείρηση

Είναι το πιο συχνό φαινόμενο να μη σηκώνει η παλιά ασφάλεια τα νέα φορτία, εφόσον αντικαταστάθηκαν τα ψυγεία. Έτσι θα ρίχνει την ασφάλεια ή και το ρελέ ένα νέο μεγαλύτερο ψυγείο. Μία ασφάλεια με 20A αντί της παλαιάς των 16A μπορεί να δώσει άμεση λύση. Ίσως όμως απαιτηθεί και η αλλαγή ρελέ, αν αυτό είναι αρκετά παλιό.

Και πάλι επισημαίνεται ο κίνδυνος να έχουμε υπερθέρμανση καλωδίων και πολλές αστοχίες στο μέλλον.

Πράγματι, αυτές οι αστοχίες μπορεί να οδηγήσουν βραχυπρόθεσμα ή στη χειρότερη μακροπρόθεσμα ακόμη και σε πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία, όπως το τραγικό περιστατικό στη Ζάκυνθο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.