Ανεμβολίαστοι σε απόγνωση: Πώς στέλνουν αναστολές σε όσους αρνούνται να παραλάβουν. Χτυπούν κουδούνια

Πολλοί είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που αρνούνται να παραλάβουν τις αναστολές εργασίας τους, ελπίζοντας έτσι να μην σταματήσουν να πληρώνονται.

Δεν είναι λίγοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπάλληλοι που αρνούνται να παραλάβουν τις πράξεις αναστολής εργασίας, που τους αποδίδουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, επειδή δεν πειθάρχησαν στον νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Διαδικασίες παράδοσης με δικαστικό κλητήρα, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υγείας, την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα νοσοκομεία.

Οι δικαστικοί κλητήρες χτυπούν τα κουδούνια στα σπίτια των ανεμβολίαστων υγειονομικών και αν αυτοί δεν ανοίξουν επιδίδουν την αναστολή εργασίας, όπως προβλέπει ο νόμος μέσω αστυνομίας και συστημένης επιστολής.

Σε κλιμάκωση των αντιδράσεών τους προχωρούν οι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται «κρεμασμένοι» από το πρωί «στα κάγκελα» στις πύλες των νοσοκομείων διαμαρτυρόμενοι για την αποχώρηση από το ΕΣΥ χιλιάδων συναδέλφων τους.

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οι υγειονομικοί προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ πραγματοποιούν και συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μάλιστα, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ, οι εργαζόμενοι -κατά παράβαση των μέτρων προστασίας και των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό- πραγματοποίησαν πορεία… εντός των διαδρόμων του νοσοκομείου, με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, πάντως, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι βλέπουν πλέον την πύλη της εξόδου τους από το ΕΣΥ, με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών, είναι περίπου 10.000.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, που θα καλύψει προσωρινά τα κενά των ανεμβολίαστων που αποχωρούν.

Έτσι, το σύστημα Υγείας βρίσκεται προς το παρόν σε προσωρινό κίνδυνο, καθώς οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού δεν θα καταφέρουν να καλύψουν με επάρκεια τα κενά.

Από νωρίς το πρωί, οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων επιδίδουν στους ανεμβολίαστους για τον κορονοϊό εργαζόμενους, τις αποφάσεις αναστολής εργασίας, προχωρώντας στην εφαρμογή του νόμου.

Την ίδια στιγμή, από τον Ευαγγελισμό και το Λαϊκό έως το Αττικόν, από το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο στην Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη και τη Λάρισα, οι υγειονομικοί προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.