Πρόταση μομφής: Το «κόλπο» Ανδρουλάκη για να μιλήσει στη Βουλή. Πώς θα βγει πριν από Μητσοτάκη και Τσίπρα

Ποιο το «κόλπο» του Νίκου Ανδρουλάκη για να μιλήσει στη Βουλή για την πρόταση μομφής;

Κόλπο βρήκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για να μιλήσει στη Βουλή στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής και παραμένει ευρωβουλευτής.

Θα μιλήσει την Κυριακή στην ΚΟ του κόμματός του και μάλιστα πριν τις ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα και συνεπώς θα έχει παρουσία στα δελτία ειδήσεων, ωσεί παρών…

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, καθώς όπως δήλωσε στο Open, θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας (μομφής) αλλά δεν ζητάει εκλογές, χαρακτηρίζοντας την σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα “μικροπολιτικά παιχνίδια”.

Πολλοί σχολιαστές χαρακτήρισαν την τοποθέτηση περίεργη, αφού η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας συνεπάγεται ότι επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης. Πώς εννοεί ότι δεν θέλει εκλογές, σχολίασαν αρκετοί.

Και αυτό ήταν και το σχόλιο που έκαναν και τα δυο μεγάλα κόμματα αμέσως μετά, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η απόφαση να μιλήσει στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή είναι ο τρόπος που βρήκε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να ξεπεράσει τον σκόπελο της απουσίας του από τη συζήτηση και να εξηγήσει τη θέση του, και όπως λένε οι πληροφορίες το ίδιο θα κάνει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Αλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που σχολίασαν ότι ο λόγος που υπέβαλε την πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ακριβώς για να φανεί η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από τη Βουλή αλλά και για να τον συμπαρασύρει πίσω από την πρότασή του. Τελικά, σχολιάζουν στο επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, το τέχνασμα δεν έπιασε, αφού και την πρόταση ψηφίζει- ώστε να μην κατηγορηθεί ότι συμπλέει με τη δεξιά- αλλά και εκλογές δεν ζητάει όπως ο Τσίπρας, αφού όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο εν μέσω πανδημίας είναι καταστροφικό και ανεύθυνο.

Εξηγήσεις για το φιάσκο στην Αττική Οδό

Την ίδια ώρα, την Παρασκευή, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη, για τον συντονισμό των κρατικών υπηρεσίων κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας στην Αττική Οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν εν μέσω του χιονιά για πολλές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές με την ερώτησή τους ζητούν απαντήσεις και την κατάθεση εγγράφων για τα ακόλουθα θέματα:

1. Πότε έγιναν οι συσκέψεις πριν την εκδήλωση της χιονόπτωσης της 24ης Ιανουαρίου, ποιοι κλήθηκαν, τι προτάσεις κατατέθηκαν τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τις “Αττικές Διαδρομές ΑΕ” και ποια τα πρακτικά με τις αποφάσεις από τις συσκέψεις αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2. Πότε δόθηκε η πρώτη εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και πότε ανταποκρίθηκε η Αττική Οδός και πότε τελικά έγινε αυτό; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3. Πότε έγινε έλεγχος της ετοιμότητας λειτουργίας και της επάρκειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Αττικής Οδού και εάν ναι ποια ήταν η αξιολόγηση του ελέγχου; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.