Ανατροπή για Τετάρτη 26/1 Αργία: Τι ανοίγει που ήταν κλειστά. Σχολεία, επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ

Τετάρτη 26/1 Αργία: Τι θα είναι ανοιχτό και τι κλειστό; Τι αλλάζει σε σχέση με την Τρίτη 25/1;

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ την Τετάρτη 26/1 στην Αττική έφερε ο χιονιάς της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας .

Σημειώνεται ότι η αργία της Τετάρτης 26/1 αφορά τόσο το Δημόσιο όσο και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Όμως πιθανότατα, θα ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια σε αντίθεση με την Τρίτη 25/1.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00.

Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων αύριο, 26 Ιανουαρίου, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι θα παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο κηρύχθηκε νέα αργία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Για το ζήτημα των σχολείων το γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε ότι:

Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης).

Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.