Food Pass: Νέο επίδομα ακρίβειας 200€ για σούπερ μάρκετ. Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς θα τα πάρουν

Κλειδώνει όπως φαίνεται το Food Pass, το νέο επίδομα ακρίβειας για τρόφιμα και σούπερ μάρκετ. Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι;

Πληροφορίες και διαρροές λένε ότι το Food Pass θα είναι voucher σαν το Fuel Pass, που θα δίνεται όμως μόνο για το σούπερ μάρκετ.

Δηλαδή όπως δόθηκε το Fuel Pass, που με ένα σημαντικό μπόνους, η άυλη κάρτα μπορούσε να εξαργυρωθεί μόνο στα πρατήρια καυσίμων.

Το Food Pass θα δίνεται με ειδική αίτηση στο vouchers.gov.gr/foodpass μόνο σε όσους πληρούν τα κριτήρια.

Το Food Pass κλειδώνει κυρίως γιατί ο εφιάλτης των ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν έχει τέλος, με προμηθευτές, επιχειρήσεις και καταναλωτές να προετοιμάζονται για «καυτό» φθινόπωρο και νέο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια.

Σημειώνεται ότι για το Food Pass θα δοθεί σημαντικό μπόνους, πιθανότατα μεγαλύτερο από τα έξτρα 15 ευρώ του Fuel Pass, σε όσους χρησιμοποιήσουν την άυλη κάρτα στο κινητό.

Έτσι οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ, ενώ πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η εξοικονόμηση για όσους ψωνίσουν από σούπερ μάρκετ online.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και «διαρροές», είναι πιθανό για το Food Pass θα δούμε σημαντικές αυξήσεις και σε δικαιούχους και σε ποσά.

Οι τρεις κατηγορίες που θα δοθεί το Food Pass είναι οι εξής:

  • χαμηλοσυνταξιούχοι
  • άνεργοι
  • ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε (5) κατηγορίες που είχαν λάβει την έκτακτη επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ την πρώτη φορά ήταν:

  1. 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  2. 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  3. 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  4. 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  5. 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Νέοι δικαιούχοι για το Food Pass;

Δεν αποκλείεται στις παραπάνω κατηγορίες να προστεθούν αυτή τη φορά και νέοι δικαιούχοι Food Pass, με σημαντική χαλάρωση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που είναι στο τραπέζι, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα εξεταστούν αλλά δεν θα υλοποιηθούν όλα.

«Έχουμε μια σελίδα από πολλά και διαφορετικά μέτρα.

Υπάρχουν πολλά μέτρα στο τραπέζι, τα έχουμε κοστολογήσει όλα, τα έχουμε ιεραρχήσει και ανάλογα με τα περιθώρια που υπάρχουν θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα θα γίνουν στην ΔΕΘ και όχι αργότερα, αφού τα μέτρα θα πρέπει να περιγράφονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατίθεται στην Βουλή την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου».

Διαβάστε τι γνωρίζουμε για τους δικαιούχους του νέου επιδόματος Food Pass.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.