Αλλαγές στο ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιοι πάροχοι συνενώνονται και κάνουν κίνηση ματ στην αγορά

Ποιος μεγάλος πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος συνενώνεται με άλλον και κάνουν την πιο έξυπνη προσφορά στην αγορά αυτή τη στιγμή; Τι είναι το πρόγραμμα Generous;

Σε μία πρωτοποριακή συνεργασία για να προσφέρουν οικονομικό και «πράσινο» ρεύμα, εξασφαλίζοντας σταθερότητα στο ενεργειακό κόστος για τον τελικό καταναλωτή, προχωρούν από κοινού ο κορυφαίος Όμιλος παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η εταιρεία GREEN, μέλος του περιβαλλοντικού και ενεργειακού Ομίλου V GROUP, που δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα των ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δυο εταιρείες, με την υπογραφή Μακροχρόνιας Σύμβασης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Power Purchase Agreement) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 9 MW ανά έτος και διάρκειας 12 ετών, δημιουργούν ένα ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους καταναλωτές ενέργειας (ιδιώτες, εμπορικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες), καθώς η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας θα πραγματοποιείται πλέον σε μακροχρόνια σταθερή τιμή, αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με το τρέχον ενεργειακό κόστος που διαμορφώνεται στην αγορά.

Επιπλέον, το γεγονός ότι το μείγμα ενέργειας θα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), επιτρέπει την άμεση πρόσβαση των τελικών καταναλωτών σε καθαρή ενέργεια, περιορίζοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας παράλληλα άμεσα στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι το ξεκίνημα μιας σειράς συνεργασιών ανάμεσα στις δύο εταιρείες, που θα συμβάλλουν στο νέο ενεργειακό χάρτη της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο ΗΡΩΝ έκανε πρόσφατα κίνηση ματ με το νέο πρόγραμμα ΗΡΩΝ Generous που απευθύνεται σε νέους πελάτες.

Η τιμή που δίνει για το ΗΡΩΝ Generous είναι σαφώς μειωμένη στα 0,600 ευρώ την κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας 20%, σε σχέση με τον ανταγωνισμό που κινείται πάνω από 0,700 ευρώ. Η τιμή αυτή είναι μάλιστα χαμηλότερη από την επιδότηση του κράτους 0,639 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν θα πληρώσουν τίποτα για το ανταγωνιστικό σκέλος της κατανάλωση ρεύματος του μήνα. Η κίνηση αυτή της εταιρείας προκάλεσε έκπληξη στην αγορά, καθώς ο νόμος ορίζει να δίνονται τιμές για προγράμματα που απευθύνονται σε υφιστάμενους πελάτες, χωρίς, όμως, να αποκλείεται «έξυπνη κίνηση», όπως χαρακτηρίστηκε.

Δείτε αναλυτικά τι πληρώνετε με το ΗΡΩΝ Generous:

Η αλήθεια είναι ότι το ΗΡΩΝ Generous αποδεικνύεται πολύ ελκυστικό, καθώς νέοι πελάτες εκδηλώνουν συνεχώς το ενδιαφέρον τους. Κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο για να πάρετε την προσφορά του ΗΡΩΝ Generous μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου χωρίς καμία δέσμευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, οι καταναλωτές δεν έχουν καμία δέσμευση συμβολαίου σε κανέναν πάροχο, άρα μπορούν να αλλάξουν όποτε το επιθυμούν εκμεταλλευόμενοι προσφορές που εξαγγέλλονται πέρα από τις επίσημες τιμές.

Ο Όμιλος ΗΡΩΝ αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο της ενέργειας τα τελευταία χρόνια. Μέσω των στρατηγικών του συνεργασιών και των Μακροχρόνιων Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Μάλιστα, ο ΗΡΩΝ έχει ήδη συνάψει σημαντικές συνεργασίες για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλους καταναλωτές, ανάμεσα τους βιομηχανίες και εμπορικές αλυσίδες, κατακτώντας ηγετική θέση στη συγκεκριμένη αγορά. Η συνεργασία με την GREEN, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της έμπρακτης στήριξης του ενεργειακού κόστους των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και της προστιθέμενης αξίας από την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στην εγχώρια παραγωγή ενέργειας.

Δείτε πως διαμορφώνονται τα νέα μερίδια αγοράς στην ηλεκτρική ενέργεια και ποιος πάροχος αυξάνεται συστηματικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.