Σεισμός Αττική, Εύβοια: Βόμβα Παπαδόπουλου – «Εσείς δεν ανησυχείτε; Να συγκληθεί άμεσα το…» [video]

Ισχυρός σεισμός, 4,9 με 5 Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Εύβοια κι έγινε αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ ενώ το επίκεντρο 7 χλμ ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας.

Το Ευρωμοσεγειακό Ινστιτούτο δίνει το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 2 χλμ.

Στο έκτακτο δελτίο του MEGA o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε πολύ ανήσυχος και ζήτησε να συγκληθεί άμεσα στο Συμβούλιο Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου.

«Παρατηρείται παρατεταμένη ενεργοποίηση ρηγμάτων γύρω από την Αθήνα και την Αττική, εσείς δεν ανησυχείτε;» τόνισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στη δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν ανησυχεί.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:30 στην Εύβοια. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικό Ινστιτούτου πρόκειται για σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι 5 χλμ Νότια και Νοτιανατολικά των Ψαχνών της Εύβοιας. Η νέα σεισμική δόνηση έχει άλλο επίκεντρο από τους σεισμούς που αναστάτωσαν τους κατοίκους πριν από ένα μήνα περίπου στους Ζάρακες.

Για την ώρα δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματισμοί πολιτών.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Mega εξήγησε πως πρόκειται για άλλη εστία, στην κεντρική Εύβοια.

«Κανείς δεν μπορεί να πει εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό…προτείνω να συγκληθεί άμεσα, τώρα Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, τίποτε άλλο προς το παρόν» τόνισε ο σεισμολόγος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.