Ανατροπή Μητσοτάκη για εκπρόσωπο Τύπου ΝΔ: Έκπληξη με όνομα βόμβα απέναντι στην Τσαπανίδου

Ποια έκπληξη με όνομα βόμβα ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην Πόπη Τσαπανίδου;

Τις επόμενες μέρες, πιθανόν αμέσως μετά τα Φώτα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, για την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Με βάση και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η αρχική αξιολόγηση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος έχει ήδη γίνει από τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη και οι λίστες -με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι υπερπλήρεις.

Το επόμενο στάδιο θέλει τον κ. Μητσοτάκη να τις ελέγχει και να κάνει το τελικό «ξεσκαρτάρισμα», ενώ κάποιες λίγες θέσεις θα παραμείνουν κενές έως και την τελευταία στιγμή, για ενδεχόμενα πρόσωπα-εκπλήξεις που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στις λίστες περιλαμβάνονται πολλοί νέοι άνθρωποι (συζητιέται το σενάριο σε κάθε εκλογική περιφέρεια να υπάρχει τουλάχιστον ένας υποψήφιος από τη νέα γενιά), γυναίκες περισσότερες απ’ όσες ορίζονται βάσει της ποσόστωσης, καθώς και πρόσωπα επιτυχημένα και δημοφιλή στις τοπικές κοινωνίες.

Αρκετοί θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές που προέρχονται από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ έντονο θα είναι και το άρωμα του… Κέντρου, με φόντο τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επικράτηση της ΝΔ στον ιδεολογικό αυτό χώρο, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις γαλάζιες εκλογικές λίστες αναμένονται εντός του Ιανουαρίου. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται a priori όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές, εκτός από κάποιους που δεν το επιθυμούν, όπως ο 82χρονος βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς.

Δυσάρεστες εκπλήξεις

Ο πρωθυπουργός, ύστερα και από την υπόθεση Πάτση, έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου στους συνεργάτες του, προκειμένου η κάθε επιλογή να έχει διασταυρωθεί απ’ όλες τις πλευρές για να μην προκύψουν νέες, αντίστοιχες δυσάρεστες εκπλήξεις στην πορεία. «Από μέρους μας και ενόψει των επερχόμενων εκλογών είναι αυτονόητο ότι θα επιχειρήσουμε να εξετάσουμε εξονυχιστικά την πολιτεία κάθε προσώπου που ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιο. Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει κυνήγι μαγισσών ή άκριτη αποδοχή κάθε φήμης», δήλωσε πρόσφατα (στην Καθημερινή) ο κ. Μπρατάκος.

Με αφορμή και την υπόθεση Καϊλή, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο (Mega), «πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να εντείνουμε τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και ελέγχου και μέσα στα κόμματα.

Ειδικά τα μεγάλα κόμματα είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας, δεν μπορεί να υπάρχει ένα απολύτως καθαρό κόμμα, στο οποίο δεν θα δείτε φαινόμενα διαφθοράς. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει καθαρή θέση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και μια απόλυτη απόφαση ότι δεν χωρούν και δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές».

Τα γαλάζια ψηφοδέλτια λαμβάνουν την πλήρη τους μορφή μετά και την ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ της τελευταίας απογραφής πληθυσμού, με βάση την οποία -όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή- καταγράφηκαν αλλαγές σε 16 συνολικά βουλευτικές έδρες στην επικράτεια.

Έκπληξη με όνομα βόμβα για εκπρόσωπο Τύπου ΝΔ

Την ίδια ώρα, καθυστερεί, ως φαίνεται, η… απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και την Πόπη Τσαπανίδου, νέα εκπρόσωπο του κόμματος.

Μάλιστα, ενώ στην αρχή διαρρέονταν πληροφορίες ότι ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ δεν θα ήταν δημοσιογράφος, φαίνεται ότι ετοιμάζεται ανατροπή.

Όπως λένε στην Πειραιώς, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές, δηλαδή σε δύο και πλέον μήνες από σήμερα.

Τότε θα ξεκινήσει και αυτός την προεκλογική του εκστρατεία για την επανεκλογή του στη Φθιώτιδα, με πιθανότερο αντικαταστάτη του -σύμφωνα με πληροφορίες- τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.