Σούπερ μάρκετ LIDL, Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, Κρητικός: Ποια είναι ανοιχτά 2/1, σύγχυση

Σύγχυση με το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 2/1 – Ποια θα παραμείνουν ανοιχτά;

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ εμπορικών επιχειρήσεων και εμποροϋπαλλήλων έχει ξεσπάσει με αντικείμενο τη λειτουργία ή όχι των εμπορικών καταστημάτων τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.

Αντιπαράθεση υπάρχει και μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς άλλες δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ άλλες δηλώνουν ότι θα τα κρατήσουν κλειστά.

Παλιότερα, επίσης, αρκετές επιχειρήσεις πραγματοποιούσαν στις 2 Ιανουαρίου απογραφή, απασχολώντας μεν μερίδα των εργαζομένων, αλλά παραμένοντας κλειστά για τους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία, αλλά κατ’ έθιμον αργία.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, επιστολή η οποία κοινοποιείται στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ζητεί να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά στις 2 Ιανουαρίου 2023

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Αναλυτικά, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσει κανονικά είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, και τα Lidl ενώ κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα Σκλαβενίτης και Κρητικός.

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια θα είναι κλειστά στις 2/1

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 θα λειτουργήσει το εμπορικό εκπτωτικό χωριό McArthur Glen αλλά και το Smart Park. Εκεί, σύμφωνα με την «Καθημερινή», διατηρεί και καταστήματα η Inditex, με τα Zara να μένουν κλειστά, όπως και τα H&M.

Η Intersport από την άλλη θα λειτουργήσει όσα καταστήματά της βρίσκονται σε outlet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κλειστό θα είναι το Attica, ενώ το Jumbo αναμένεται επίσης να μείνει ανοικτό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.