Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε γνωστό σούπερ μάρκετ: Ποια η μεγάλη αλυσίδα, τι κατήγγειλαν

Παρέμβαση σε σουπερμάρκετ πραγματοποίησαν στο Αιγάλεω μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα, για απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τα αφεντικά δεν σταματάνε ποτέ να μας εκπλήσσουν.

Ή, για το πούμε καλύτερα, δεν σταματάνε ποτέ να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Έναν κανόνα που λέει το εξής.

Όσο και να θες εσύ να δουλέψεις με αξιοπρεπείς όρους, ακόμη και με τα σημερινά μεροκάματα πείνας, εμείς θα σε ξεζουμίσουμε, θα σε πατήσουμε κάτω, κι όταν δούμε ότι μας προκαλεί οικονομική ζημιά η παρουσία σου, θα σε πετάξουμε.

Ένα τέτοιο εργασιακό καθεστώς είναι γνωστό πως επικρατεί στην αλυσίδα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, και αποδείχθηκε για ακόμη μια αφορά με την πρόσφατη απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης από κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Αιγάλεω, με τη δικαιολογία τάχα ότι “δεν τηρούσε τις διαδικασίες”.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Κλασική περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας, μιας και το “δεν τηρείς τις διαδικασίες” σημαίνει μονάχα ένα πράγμα.

Δεν γουστάρουμε να σε πληρώνουμε αν αρρωστήσεις ή διαγνωστείς με πρόβλημα υγείας, διότι πολύ απλά μας είσαι οικονομικό βάρος και μάλλον δεν θα μπορέσουμε να σε ξεζουμίσουμε όσο θέλουμε.

Αν έχεις συμπληρώσει μάλιστα και διετία ή τριετία, δεν θα κάτσουμε να σου πληρώνουμε έξτρα επιδόματα και απαιτήσεις.

Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι κάποιος “δεν τηρεί τις διαδικασίες”.

Ότι στο ζύγι ζημιάς-κέρδους, το κέρδος είναι λιγότερο για το αφεντικό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.