Αποφάσισε ο Μητσοτάκης: Πότε κάνει τις εκλογές 2023. Ανακοίνωση στο πανελλήνιο

Πότε αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει τις εκλογές 2023;

Tην απόφασή του για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών 2023 μέσα στον Μάιο ανακοινώνει, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Alpha και τον Σταύρο Θεοδωράκη, η οποία θα προβληθεί απόψε το βράδυ.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την τραγωδία στα Τέμπη και βγάζει είδηση.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος για εκλογές τον Μάιο, χωρίς πάντως να διευκρινίζει αν οι κάλπες θα στηθούν στις 21 ή στις 28 Μαΐου.

Ωστόσο, φαίνεται πως μια και καλή βάζει τέλος στα σενάρια για εκλογές τον Ιούλιο.

Ιούλιο μπορεί να έχουμε δεύτερες εκλογές, εφόσον χρειαστούν.

Στην πιθανότερη περίπτωση, που οι κάλπες στηθούν στις 21 Μαΐου, η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει επισήμως το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, με σοβαρό ενδεχόμενο η Βουλή να μην ανοίξει μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Στη συνέντευξη στους “Πρωταγωνιστές” ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ακόμα ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ιταλική εταιρία (Hellenic Train), η οποία αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα, θα γνωστοποιήσει τη βούλησή του να ξεκινήσει την επόμενη τετραετία η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να προχωρήσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Πηγή: Reporter.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.