Απίστευτο: Ποιες προθεσμιακές καταθέσεις δίνουν επιτόκιο 3,6%. Τρέμουν οι συστημικές τράπεζες

Πώς μπορείτε να πάρετε επιτόκιο ως 3,6% σε προθεσμιακή κατάθεση και πώς αυτό συγκρίνεται με τις συστημικές τράπεζες;

Ας δούμε πρώτα τι προσφέρουν οι συστημικές τράπεζες. Επιτόκια που ξεπερνούν το 2%, φτάνοντας ακόμη και σε επίπεδα υψηλότερα του 3%, προσφέρει πλήθος προθεσμιακών καταθέσεων στην εγχώρια αγορά.

Πρόκειται για προνομιακά προγράμματα που έχουν δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές τράπεζες, τα οποία διατίθενται για συγκεκριμένες διάρκειες και ποσά.

αποδόσεις προθεσμιακών καταθέσεων στις συστημικές τράπεζες είναι αλήθεια ότι σε γενικές γραμμές να παραμένουν στάσιμες από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Προσοχή θα πρέπει να δώσετε κατά κύριο λόγο στο χρόνο καταβολής των τόκων και στη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων σας χωρίς πέναλτι.

Κι αυτό διότι:

– Πρώτον σε αρκετά προγράμματα τα επιτόκια είναι αυξανόμενα ανά περίοδο εκτοκισμού. Άρα για να πετύχετε την απόδοση που σας υπόσχονται θα πρέπει να διατηρήσετε την προθεσμιακή κατάθεση μέχρι τη λήξη

– Δεύτερον, σε κάποια προϊόντα οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη και στην περίπτωση που σπάσετε το προϊόν νωρίτερα, θα χάσετε όλους τους τόκους.

Τα καλύτερα προγράμματα των συστημικών τραπεζών

Για να πάρετε μία γεύση των καλύτερων αποδόσεων που προσφέρουν σήμερα οι τράπεζες, δείτε ένα πίνακα με όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια τουλάχιστον 2%.

Πρόκειται για τις εξής:

Βλέποντας πολύ περιληπτικά και τις 4 συστημικές τράπεζες, τα επιτόκια των προθεσμιακών τους καταθέσεων ξεκινούν από 1% και φτάνουν έως το 3%… υπό προϋποθέσεις. Και τι προϋποθέσεις.

Για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε το ελάχιστο ποσοστών των επιτοκίων αυτών, θα πρέπει να καταθέσουμε τουλάχιστον 10.000€, και να το «κλειδώσουμε» για 6 μήνες. Έτσι θα λάβουμε ένα επιτόκιο μόλις 1.2% για όλο το χρόνο…προσοχή σε αυτό καθώς στο 6μηνο θα λάβουμε το μισό ποσό, δηλαδή 0.6%.

Από την άλλη για να κερδίσουμε το μέγιστο από τα επιτόκια που προσφέρουν οι τράπεζες θα πρέπει να καταθέσουμε ένα ποσό κοντά στις 200.000€. Και πάλι όμως κοιτάζουμε για ένα μέγιστο 3%.

Από την άλλη, πολύ μεγαλύτερα επιτόκια προσφέρουν οι νέες προθεσμιακές καταθέσεις της Freedom24.

Πρόκειται στην ουσία για μακροπρόθεσμα προγράμματα προθεσμιακών καταθέσεων που προσφέρουν αυξημένα επιτόκια με αποδόσεις που φτάνουν έως και το 5.85% το χρόνο για δολάρια και έως 3.6% για ευρώ.

Πολύ απλά κλειδώνουμε το ποσό που θέλουμε για 3,6 ή 12 μήνες και λαμβάνουμε τον αντίστοιχο τόκο. Και φυσικά, οι όροι είναι πολύ πιο ευνοϊκοί από αυτούς των τραπεζών.

Οι κατηγορίες των προθεσμιακών καταθέσεων της Freedom24 χωρίζονται σε Ευρώ και Δολάρια, σε 3, 6 και 12 μήνες, και καταθέσεις έως 100.000 και πάνω από 100.000:

Όσον αφορά τα ευρώ, το επιτόκιο ξεκινάει από 2.83% (ακόμα και για €1.000 που είναι το ελάχιστο ποσό και για το οποίο οι τράπεζες δεν δίνουν τίποτα) και φτάνει έως 3.63% για καταθέσεις πάνω από €100.000.

Αλλά ακόμα και για μικρά ποσά όπως τα €1.000, αν τα κλείσουμε για 12 μήνες παίρνουμε 3.3%. Πρόκειται για απίστευτη απόδοση για τα ελληνικά δεδομένα.

Για καταθέσεις σε δολάρια, τα επιτόκια είναι ακόμα πιο υψηλά. Ξεκινούν από 4.56% και φτάνουν έως και 5.85%.

Κάντε κλικ εδώ για να ανοίξετε προθεσμιακή κατάθεση στη Freedom 24.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.