Κάγκελο η Ράνια Τζίμα: Πώς αντέδρασε στη συνεργασία του συζύγου της, Σακελλαρίδη με Αχτσιόγλου [video]

Πώς αντέδρασε η Ράνια Τζίμα στην πιθανή συνεργασία του συζύγου της, Γαβριήλ Σακελλαρίδη με την Έφη Αχτσιόγλου;

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου, δυο βδομάδες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση Τσίπρα, μπαίνουν οι διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι η πρώτη από τους υποψηφίους που θα ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι η πρώτη που θα πάρει την πρωτοβουλία να σηκώσει την αυλαία της επόμενης ημέρας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την παραίτηση Τσίπρα αύριο θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά της με δήλωση που θα δίνει το περίγραμμα της πολιτικής πλατφόρμας που θα κατεβάσει στην ΚΕ το ερχόμενο Σάββατο.

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά

Ο Νίκος Παππάς θεωρείται δεδομένο ότι θα κατέβει στην κούρσα διαδοχής κάτι που θα ανακοινώσει στην ΚΕ με τους εν δυνάμει υποψήφιους να φτάνουν ακόμη και τους 5.

«Το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα είναι να μην έχουμε μόνο επιλογή προσώπου. Νομίζω είναι πιο σημαντικό να συνδέσουμε την επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ ως πρόσωπα μαζί με πολιτική πρόταση και δυνατό κόμμα», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Οριστικοποίηση του οδικού χάρτη των διαδικασιών

Οι 300 της ΚΕ το Σάββατο και την Κυριακή καλούνται να εγκρίνουν τον οδικό χάρτη που εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία και με τον οποίο φαίνεται ότι συντάσσονται και οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου για διαρκές Συνέδριο στις 25 Αυγούστου και εκλογή προέδρου 3 και 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Γρήγορες κινήσεις ει δυνατόν 3 του Σεπτέμβρη να έχουμε την εκλογική διαδικασία ώστε ο νέος αρχηγός να πάει στη ΔΕΘ».

Κοινή γραμμή Πολάκη – Σπίρτζη για εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές

Στον αντίποδα ο Παύλος Πολάκης μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη εμφανίζονται αποφασισμένοι να θέσουν σε ψηφοφορία την πρότασή τους για συνέδριο και εκλογή Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Οκτωβρίου.

Με μεγάλο επίδικο την ενότητα και την αποφυγή συγκρουσιακού κλίματος ο Νίκος Παππάς πρότεινε στην πολιτική γραμματεία μια τρίτη συμβιβαστική πρόταση για διαρκές Συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και μετάθεση της εκλογής προέδρου μετά τη ΔΕΘ και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου και την πρώτη του Οκτωβρίου.

«Η παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα όσο γίνεται πιο γρήγορα δε σημαίνει και όπως όπως», είπε ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή τραβούν τα βλέμματα του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς με το μεγάλο αγκάθι για το ΣΥΡΙΖΑ να είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές που θα αποτελέσουν αντικείμενο της επόμενης Πολιτικής Γραμματείας, την Πέμπτη.

Τα πρόσωπα που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της Αχτσιόγλου

Τα πρόσωπα που θα στηρίξουν την Έφη Αχτσιόγλου και την υποψηφιότητά της στην κούρσα διαδοχής είναι αρκετά και έχουν το χαρακτηριστικό ότι είναι διατασικά.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο Νίκος Βούτσης που αντιπροσωπεύει την «ομπρέλα» του κόμματος, η Όλγα Γεροβασίλη που όσο ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία ανήκε στους προεδρικούς, ο Κώστας Ζαχαριάδης από την «κίνηση μελών», ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που προέρχεται από το κομμάτι της διεύρυνσης, υπενθυμίζεται ότι υπήρξε και πρόεδρος της «ΔΗΜΑΡ». Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που ανήκει στην «κίνηση μελών» και την λίστα συμπληρώνει ο Αλέξης Χαρίτσης που προέρχεται από τους «6 + 6».

Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης να είναι το πρόσωπο που θα συνεργαστεί με την ομάδα της κα. Αχτσιόγλου για να πλαισιώσει την προσπάθεια της υποψηφιότητάς της.

Δείτε πώς αντέδρασε η Ράνια Τζίμα όταν αποκαλύφθηκε η πιθανή συνεργασία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με την Έφη Αχτσιόγλου:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.