Σωκρατης Φαμελλος: Ποιος ο νέος πρόεδρος έκπληξη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ. Βιογραφικό, σχέση με τον τραγουδιστή

Ποιος είναι πραγματικά ο Σωκρατης Φαμελλος, νέος πρόεδρος έκπληξη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Αλέξη Τσίπρα; Το βιογραφικό του Σωκράτη Φάμελλου.

Οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα για το νέο Συνέδριο και την εκλογή της νέας ηγεσίας από τη βάση. Οι 3 προτάσεις που θα κλήθηκαν να ψηφίσουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν:

Πρώτη πρόταση: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να γίνει στις 13 Ιουλίου, το διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου εκλογή από τη βάση, όπως φέρεται να εισηγήθηκε η Γραμματεας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Δεύτερη πρόταση: Να διεξαχθεί η εκλογή Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τρίτη πρόταση: Να γίνει εκλογή της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ άμεσα, δηλαδή ακόμη και εντός Ιουλίου.

Παράλληλα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενέκριναν τα πρόσωπα που προτείνονται για την συγκρότηση του νέου Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατά πληροφορίες είναι:

Σωκρατης Φαμελλος: Πρόεδρος ΚΟ

Όλγα Γεροβασίλη: Αντιπρόεδρος Βουλής

Γραμματέας ΚΟ: Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής ΚΟ: Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Σωκράτης Φάμελλος βιογραφικό

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι Έλληνας χημικός μηχανικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σωκράτης Φάμελλος Βιογραφία

Ο Σωκράτης Φάμελλος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Κατοικεί στο Δήμο Θέρμης.

Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό.

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι αδερφός του τραγουδοποιού Μανώλη Φάμελλου.

Πολιτική σταδιοδρομία

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.

Στις 4 Οκτωβρίου του 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Φωτεινή Βάκη και τον Χρήστο Μαντά.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ο Σωκράτης Φάμελλος ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Ως αναπληρωτής υπουργός είχε στο χαρτοφυλάκιο του θέματα που σχετίζονται με τα Διεθνή και Ελληνικά Περιβαλλοντικά ζητήματα, τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα, τα ύδατα, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τις Προστατευόμενες Περιοχές και το ΕΣΠΑ.

Στις εκλογές του 2019 ο Σωκράτης Φάμελλος επανεξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο με τον Σωκράτη Φάμελλο να μιλά για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

Η εισήγηση της Σβίγκου

Τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου εκλογή από τη βάση φέρεται να εισηγήθηκε η Γραμματεας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που αποφασίζει για τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η Πολιτική Γραμματεία φαίνεται να πρότεινε ομόφωνα τον Σωκράτη Φάμελλο για πρόεδρο της ΚΟ του κομμάτος στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Αντιπρόεδρος στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία φαίνεται να υπάρχει συμφωνία από όλες τις τάσεις.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έλειψαν και μεμονωμένες προτάσεις αναφορικά με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δική του πρόταση κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης, προτείνοντας να παραμείνει Πρόεδρος της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας, πλαισιωμένος από 4 αναπληρωτές, που να γνωρίζουν τα θέματα οικονομίας, δηλαδή τους: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκο Παππά.

Επίσης έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Το πρώτο σχήμα, θέλει τους Νίκο Παππά, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χάρη Μαμουλάκη. Το δεύτερο, θέλει τη Σία Αναγνωστοπούλου, Νάσο Ηλιόπουλο και τον Χάρη Μαμουλάκη.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, θα ακολουθήσει ψηφοφορία για το ποιος θα ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας, θεση στην οποία προτείνεται ο Σωκράτης Φάμελλος και στην θεση του γραμματέα της ΚΟ ο Διονύσης Καλαματιανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σία Αναγνωστόπουλου που επίσης προτάθηκε για την ίδια θέση, αρνήθηκε. Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να πρότεινε για την θεση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Θεοδώρα Τζάκρη.

Πάντως, για την ώρα φαίνεται ότι οι περισσότεροι συμφωνούν για τον Σωκράτη Φάμελλο και έτσι ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ειναι ο μεταβατικός προεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι να γίνουν οι εκλογές και να αναδειχθεί νέος προεδρος.

Αυτό σημαίνει, ότι ο Σωκράτης Φάμελλος θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολιτευση και θα ειναι αυτός που θα τοποθετηθεί εξ μέρους του συριζα στις προγραμματικές Πέμπτη – Σάββατο.

Για την θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προτείνεται ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος κατείχε αυτή την θέση και στην προηγούμενη βουλή.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η διαδικασία ξεκίνησε με εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου. Μετά τη Ράνια Σβίγκου τον λόγο πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Παύλος Πολάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από τα πρώτα στελέχη που έφτασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου νωρίς το μεσημέρι ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Λάμπρου, ενώ λίγο αργότερα έφτασε ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.