Στέφανος Κασσελάκης Βιογραφικό: Ποιος υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ έκπληξη. Εφοπλιστής, ομοφυλόφιλος

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ; Το βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη.

Εκπλήξεις αναμένονται λίγο πριν την επίσημη εκκίνηση της κούρσας για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μια ανάσα πριν τη γραμμή της αφετηρίας στο σπριντ των δύο εβδομάδων, οι οποίες θα κρίνουν κατά πολύ το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρεται να βρίσκεται ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο 35χρονος αυτοδημιούργητος εφοπλιστής έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα κομματικά νερά, καθώς η παρουσίαση μιας πολιτικής πλατφόρμας στις αρχές της εβδομάδας ήταν, καθώς φαίνεται, το πρώτο σήμα της έντονης στο εξής, εσωκομματικής του παρουσίας.

Αντικαθιστώντας την λέξη «Αριστερά» με την «Ανασυγκρότηση», η πολιτική πλατφόρμα του κ. Κασσελάκη φέρει τον τίτλο ««ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ» και περιλαμβάνει «έμπρακτες προτάσεις για τη Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση της χώρας», όπως: Διαφάνεια παντού, κατάργηση βουλευτικών προνομίων, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, επαγγελματικός στρατός με κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τομές σε δικαιοσύνη, φορολογία, παιδεία, με αποτέλεσμα να ενθουσιάσει τον Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης

Ο τελευταίος σχολίασε «Να ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!!», κοινοποιώντας τη σχετική ανάρτηση του κ. Κασσελάκη στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, κίνηση που πυροδότησε έκτοτε ένα γαϊτανάκι σεναρίων και υποθέσεων σχετικά με τυχόν ένθερμη υποστήριξη του υποψήφιου Βουλευτή Επικρατείας από τον Κρητικό πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην μάχη για τον προεδρικό θώκο.

Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκρυψε στη διάρκεια των καλοκαιρινών τηλεοπτικών του εμφανίσεων πως «ο Παύλος ο Πολάκης και ο τομέας διαφάνειας με έφεραν στο κόμμα», καθώς η διαφορετική κουλτούρα τους συναντάται κατά τον νεαρό πολιτικό στο γεγονός ότι «και οι δύο έχουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης μέσα μας».

Υπό αυτό το πρίσμα, το ενδεχόμενο ο Στέφανος Κασσελάκης να υποστηριχθεί αναφανδόν από τον Παύλο Πολάκη και τους -φανατικούς- εσωκομματικούς του φίλους δεν αποκλείεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, ιδίως όταν ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεν σταματά να κοινοποιεί τις τελευταίες ημέρες τις αναρτήσεις του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας, στα κοινωνικά δίκτυα.

Η πυκνή παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στα νέα μέσα, όπως το Tik Tok, η άνεσή του να απευθύνεται σε διαφορετικές γλώσσες (καθώς ομιλεί άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά), αλλά και η εμπειρία του στα αμερικανικά κέντρα λήψης αποφάσεων (συμμετέχοντας στην προεκλογική καμπάνια του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν το 2008) προσθέτουν αφειδώς πόντους στην εσωκομματική «μετοχή» του, με αρκετούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν «διεθνοποιημένο Τσίπρα», αν όχι έναν πιθανό «αντι-Μητσοτάκη».

Πολύ περισσότερο, όταν τυχόν είσοδός του στην κούρσα της διαδοχής τις επόμενες μέρες θα συνοδεύεται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού ως η νέα άφιξη στον προεκλογικό στίβο, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον μιας άνευρης μέχρι πρότινος εσωκομματικής αναμέτρησης.

Από πλευράς του, ο Στέφανος Κασσελάκης ενισχύει τις εικασίες αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια, καθώς τοποθετείται με έμφαση τις τελευταίες ημέρες για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας, καθώς δήλωσε για τις πυρκαγιές πως «απέναντι στην «κανονικότητα» πένθους και καταστροφής, δεν θα σταθούμε χωρίς φωνή, δεν θα εκκενώσουμε την Ελλάδα», για να προσθέσει με φόντο τη λίμνη Δοϊράνη (στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία) ότι «πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζει κάτι από τον εαυτό του για την πατρίδα του», αναφερόμενος στην «Συμφωνία των Πρεσπών».

Πότε κλειδώνει η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Κατόπιν αυτών, με τις φήμες γύρω από το πρόσωπό του να φουντώνουν κατακόρυφα τις τελευταίες ώρες και με ορμητήριο τα Χανιά, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ακόμη και αύριο, αλλά από το περιβάλλον του διαμηνύεται πως οι όποιες αποφάσεις, θα παρθούν τη Δευτέρα, με ανακοίνωση η οποία θα ακολουθήσει την Τρίτη.

Παρά το προσωπικό του πορτφόλιο, ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής… made in USA, με εργασιακή εμπειρία στη Goldman Sachs, αλλά και σε μία από τις πιο επιδραστικές δεξαμενές σκέψεις της Ουάσιγκτον διεθνώς (το Center for Strategic and International Studies), ο κ. Κασσελάκης δεν άργησε να συγκεντρώσει πάνω του και τα εσωκομματικά βέλη. «Ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής θέλω να βοηθήσω και άλλους νέους να έχουν ευκαιρίες. Εμένα δε μου χάρισε κανένας τίποτα.

Αντιθέτως, το ελληνικό σύστημα μού δημιούργησε μόνο προβλήματα. Μπορεί το τωρινό προφίλ μου να φαίνεται σαν ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα δεν είμαι ξένη ψυχή. Η ευνοϊκή οικονομική θέση που έχω σήμερα μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και ρίσκων, μου δίνει την ανεξαρτησία να μπορώ να προωθήσω μερικά πράγματα να γίνουν καλύτερα και πιο γρήγορα στην πατρίδα» εξηγούσε ο ίδιος για την παρουσία του στα δρώμενα της Κουμουνδούρου προεκλογικά (στο Zapra news), όταν αποδέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, στις τελευταίες εκλογές.

Καθώς, ωστόσο, το ημερολόγιο οδεύει προς τις 2 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, σκληρή κριτική άσκησε χθες στην εσωκομματική κινητικότητα του κ. Κασσελάκη με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο αρθρογράφος και πρώην στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού, Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, θέτοντας ακόμη και ζήτημα παραπομπής του στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, «προς τι αυτή η καμπάνια και η υπερπροβολή; Με ποια αφορμή;» διερωτάται ο κ. Κατσαρός, σημειώνοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «ο κύριος αυτός που α) δεν εξελέγη β) δεν ανήκει σε κανένα κομματικό όργανο γ) είναι αμφίβολο αν είναι μέλος του κόμματος δ) δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίζει αίφνης να οργανώσει μια προσωπική πολιτική καμπάνια με σκοπό να πλασαριστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή».

«Είναι προβληματικό που μέχρι στιγμής αυτή η δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη, δεν απασχολεί τα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και την Επιτροπή Δεοντολογίας» επισημαίνει ο κ. Κατσαρός, καταλήγοντας πως «ας ελπίσουμε έστω και καθυστερημένα να ασχοληθούν με την περίπτωση Κασσελάκη τα αρμόδια κομματικά όργανα».

Στέφανος Κασσελάκης βιογραφικό

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Στο βιογραφικο του ο Στεφανος Κασσελακης έχει ένα ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος Κασσελάκης εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής ‘Center for Strategic and International Studies’ στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς». Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CVfromGreece», μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Στέφανος Κασσελάκης: Το coming out για την ομοφυλοφιλία και τον σύντροφο του

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνομιλώντας στο One Channel με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη, προχώρησε σε ένα on air coming out, υποστηρίζοντας ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν με απόψεις, αλλά με τις ζωές ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κρατούσε μία φωτογραφία από αφίσα που έδειχνε ένα ζευγάρι gay ανδρών και το παιδί τους και τόνιζε ότι “αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι πρότυπο για την ελληνική οικογένεια”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε με θάρρος ότι αν η συγκεκριμένη εικόνα του δημιουργεί πρόβλημα ή αν τον ενοχλεί, είναι δικό του πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι σ’ ένα τέτοιο θέμα δεν μπορούν να υπάρχουν “απόψεις”. “Πρόκειται για τη ζωή μου”, επεσήμανε.

Εν συνεχεία ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μοιράστηκε με το κοινό και την ιστορία ενός ζευγαριού gay γυναικών με παιδί. Η γυναίκα που έφερε στον κόσμο αυτό το παιδί θα πεθάνει τους επόμενους μήνες και ο νόμος δεν επιτρέπει στο παιδί να μείνει με την σύντροφό της, καθώς ο νόμος δεν την αναγνωρίζει ως γονέα. Ετσι το παιδί θα αναγκαστεί να μείνει με τον παππού και τη γιαγιά του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνόδευσε τη σχετική του ανάρτηση στο twitter με το παρακάτω μήνυμα: “Κάθε ΛΟΑΤΚΙ, κάθε AMEA, κάθε ευάλωτος, περιθωριοποιημένος ή πρόσφυγας, που από χθες ανησυχεί ή/και φοβάται από την άνοδο της Ακροδεξιάς και τις θέσεις που θέλει να επιβάλει (μια μικρή γεύση στο video), πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συλλογικά όσο κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να είμαστε ΕΔΩ για να παλεύουμε για το δικαίωμά του στην προσωπική ευτυχία!”.

Έχοντας ήδη κάνει ένα συγκινητικό τηλεοπτικό coming out, ο Στέφανος Κασσελάκης διηθήθηκε στο περιοδικό ΑΝΤΙVIRUS κομμάτια από τη ζωή του, έχοντας στο πλευρό του τον σύντροφό του, Τyler και τη σκυλίτσα τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον δημοσιογράφο Βασίλη Θανόπουλο, δήλωσε πως αυτοπροσδιορίζεται ως γκέι άνδρας, τονίζοντας πως αντιλήφθηκε τη σεξουαλικότητά του στην ηλικία των 15-16 ετών.

“(Το αντιλήφθηκα) μάλλον όταν ήμουν 15-16 χρόνων, αλλά ακόμη και τότε ίσως να μην το είχα αντιληφθεί εντελώς. Αν έχω ένα παράπονο από τον εαυτό μου, είναι ότι αν και πήγα στο πιο ανοιχτόμυαλο λύκειο της Αμερικής δεν αξιοποίησα την ευκαιρία όσo έπρεπε. Επειδή όμως είχα περάσει αυτά που είχα περάσει ως έφηβος στην Ελλάδα και είχα βιώσει όλες τις δυσκολίες που περνούσε η οικογένειά μου για να σταθεί στα πόδια της, είχα θάψει πολύ βαθιά το ζήτημα της σεξουαλικότητάς μου. Προσπαθούσα τόσο να βρω τα πατήματά μου, να βοηθήσω την οικογένεια μου και να ανακάμψουμε, που το είχα βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου”, τόνισε.

“Το πρώτο μου coming out έγινε στα 31 μου, όταν το είπα στον Tyler. Στην Αμερική όταν είσαι 31 και κάνεις coming out, σου λένε “Oh my god, that’s late” (Ω Θεέ μου, είναι αργά)”, συνέχισε.

“Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη σχέση με τον σύντροφό του και το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας, ο ίδιος δήλωσε: “Θα το θέλαμε πολύ. Έχουμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης στην Αμερική και αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι να κάνουμε παιδιά με παρένθετη μητέρα. Όμως με στενοχωρεί ότι στην Αμερική μπορεί να κάνουμε παιδιά και οικογένεια που δεν θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα”.

Σχετικά με την πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση και το on air coming out του, ο ίδιος είπε: “Δεν ήταν κάτι που είχα προσχεδιάσει. Κατ’ αρχάς πήγα τελευταία στιγμή στη θέση άλλου υποψηφίου γιατί του έτυχε κάτι. Μου είπαν ότι θα ήμουν με τον κύριο Κατσαφάδο της ΝΔ, που ήταν υφυπουργός Ναυτιλίας, άρα πίστευα ότι θα μιλούσαμε για ναυτιλιακά θέματα και για το ναυάγιο της Πύλου. Ξαφνικά βλέπω κάποιον κύριο – που δεν ήξερα ούτε το όνομά του ούτε ότι ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση – να μου βγάζει την αφίσα. Είπα ότι δεν θα το αφήσω έτσι. Η απάντησή μου στα ομοφοβικά σχόλια είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.