Δημοσκοπήσεις Alco, Metron Analysis, Pulse: Σοκ για Κασσελάκη, Μητσοτάκη. Τι έδειξαν 3 νέα γκαλοπ

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας απόψε και ρίχνουν φως στο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Alco

Διαφορά 17% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Alpha, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,3%, το ΠΑΣΟK 11,8%, ενώ η Ελληνική Λύση παίρνει 5%, οι Σπαρτιάτες 4,5%. Τέλος, το ΚΚΕ στηρίζει το 7,7%, ενώ η Νίκη λαμβάνει 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας το 2,7%.

Στην ερώτηση για το πού πρέπει να κινηθεί το κόμμα με τον νέο αρχηγό το 56% απάντησε κεντροαριστερά, ενώ το 23% αριστερά.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Διαφορά 16% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την τηλεόραση του Mega, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει το 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7%, το ΠΑΣΟK 10,2%, ενώ η Ελληνική Λύση παίρνει 6,1%, οι Σπαρτιάτες 3,1%. Τέλος, το ΚΚΕ στηρίζει το 7,7%, ενώ η Νίκη λαμβάνει 3,6 % και η Πλεύση Ελευθερίας το 2,6 %.

Δημοσκόπηση Pulse

Zήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχει μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, περίπου 6 στους 10 πολίτες (58%), όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι.

Η ανάδειξη του κ.Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα ως προς τα ποσοστά των κομμάτων.

Έτσι, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 17% έναντι 32,5% της ΝΔ (διαφορά 15,5 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ- στο σενάριο αυτό η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα φτάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.