Αίτηση εδώ για επίδομα θέρμανσης για air condition, σόμπα, ρεύμα: Πώς θα το πάρετε

Επίδομα θέρμανσης 2023: Φτάνει η ώρα της αίτησης και για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα. Πού κάνετε αίτηση, τα εισοδηματικά κριτήρια, όλες οι λεπτομέρειες.

Νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος έρχονται σε λίγο καιρό, για όσους δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο για θέρμανση, αλλά επιλέγουν να ζεσταίνονται με κλιματιστικά, σόμπες, αντλίες θερμότητας ή άλλα σώματα που καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια.

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2023-2024 αναμένεται να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις σε πολύ λίγες μέρες -αναμένεται να ανοίξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, στις αρχές Νοεμβρίου- και λίγο νωρίτερα, θα γίνουν ανακοινώσεις για το νέο μοντέλο «επιδόματος ρεύματος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ήδη από τον Σεπτέμβριο, το νέο επίδομα ρεύματος θα δοθεί όπως ακριβώς το επίδομα θέρμανσης, δηλαδή με αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, με πληρωμή σε δόσεις, και απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής διαρροές, καθώς ακόμα οι ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει. Άγνωστο είναι επίσης, το πώς θα μπορέσουν να καθοριστούν οι δικαιούχοι, πώς δηλαδή θα αποδείξουν ότι ζεσταίνονται με ρεύμα.

Ενδεχομένως, στα σενάρια που εξετάζονται, ο τρόπος να είναι ο εξής: Δεν αποκλείεται να μιλάμε για διεύρυνση των κριτήριων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, ή για επιδοτήσεις ρεύματος με εισοδηματικά κριτήρια που αφορούν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Για καθέναν από τους παραπάνω τρόπους, η αίτηση θα γίνει:

Στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

Στην πλατφόρμα myθέρμανση – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.