Τουρισμός για Όλους 2023: Μεγάλη εξέλιξη. Για πότε πάει η αίτηση στο tourism4all.gov.gr

Τουρισμός για Όλους: Νέες καθυστερήσεις στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τα voucher διακοπών. Το gov.gr παραμένει κλειστό για αιτήσεις και η νέα ανακοίνωση κρύβει εκπλήξεις για τους δικαιούχους. Τι συμβαίνει; Όλες οι πληροφορίες.

Σιγήν ιχθύος τηρεί το υπουργείο Τουρισμού εδώ και μήνες για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που σημειώνει πρωτοφανείς καθυστερήσεις στις φετινές αιτήσεις. Από τον Ιούνιο, υπάρχουν μηδέν «νεότερα» για το τι θα γίνει, ενώ δεν έχει υπάρξει ούτε μια εξήγηση για τον λόγο που πάει από μήνα σε μήνα ο άνοιγμα του tourism4all.gov.gr.

Έπειτα λοιπόν από πολύμηνη σιωπή, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα προσχέδιο νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού, που περιείχε και μια αναφορά στο «Τουρισμός για Όλους».

Αυτή η αναφορά, παρότι εξαιρετικά μπερδεμένη, μάλλον αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια ακόμα για να συνεχιστεί ο νέος κύκλος, ή ότι αναζητούνται ακόμα τα απαραίτητα κονδύλια για να διευρυνθούν οι δικαιούχοι.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση ανέφερε:

«Προβλέπεται η μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος “Τουρισμός για όλους 2022-2025”, ώστε να διασφαλιστεί συντομότερα και πιο αποτελεσματικά ως προς την απορρόφηση και υλοποίηση του Β’ κύκλου του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”, με ευρύτερα και στοχευμένα κοινωνικά κριτήρια».

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι δεν αποκλείεται να «καεί» εντελώς για το 2023 το πρόγραμμα με τα voucher διακοπών που δίνονται με κλήρωση, αφού και στο μέτωπο άλλων επιδομάτων αρχίσουν και «κόβονται» τα διαθέσιμα ποσά. Με απλά λόγια, το Ταμείο είναι άδειο και η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μοιράζει χρήματα με πολύ μεγάλη προσοχή.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές αεροπορικών εταιρειών, που προσελκύουν το ενδιαφέρον όσων θέλουν να ταξιδέψουν φθηνά. Για παράδειγμα, η AEGEAN ανακοίνωσε προσφορά -30% για λίγες μέρες, ενώ η Kiwi.com συγκεντρώνει όλες τις προσφορές low-cost εταιρειών. Τέλος, ειδικές ιστοσελίδες όπως το Xenodoxeio.gr και το Ekdromi.gr δημοσιεύουν καθημερινές προσφορές για ξενοδοχεία και πακέτα για όσους δεν έχουν κλείσει ακόμα τις διακοπές τους. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές AEGEAN, Kiwi, Xenodoxeio.gr και Ekdromi.gr χωρίς καμία δέσμευση.

Τουρισμός για Όλους 2023: Βήμα-βήμα η αίτηση στο tourism4all.gov.gr

Για να κάνετε αίτηση πρέπει να μπαίνετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ, να επιλέγετε το πρόγραμμα και στη συνέχεια:

Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.

Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.

Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.

Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.