Ηλεκτρικό ρεύμα: Όργιο φημών για νέες μειώσεις, ποια τιμολόγια συμφέρουν τον Φεβρουάριο. Ανακοινώσεις

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις για τις τιμές ρεύματος Φεβρουαρίου;

Εξίσου ανταγωνιστικές τιμές ρεύματος και τον Φεβρουάριο προοιωνίζεται έως αυτή τη στιγμή η εξέλιξη της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Μέσα στην εβδομάδα οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν τις τιμές χρέωσης του ρεύματος για τον Φεβρουάριο και αν δεν υπάρξει δραματική αλλαγή σκηνικού μέσα στα επόμενα 24ωρα, στα κυμαινόμενα τιμολόγια θα ανακοινωθούν και νέες μειώσεις.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Ο λόγος που οι ανακοινώσεις της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αποτυπώσουν έστω και λίγο χαμηλότερες τιμές, συνδέεται με την πορεία της τιμής χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος στο Χρηματιστήριο.

Ο Δεκέμβριος του 2023 έκλεισε με μια μέση τιμή χονδρικής στα 102,2 ευρώ ανά μεγαβατώρα και μέχρι και αύριο η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 93,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Καταγράφεται λοιπόν μια πτώση της τάξεως του 9%. Όσο και αν θα είναι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, δύσκολα θα έχουμε ανατροπή αυτής της εικόνας, καθώς υπολείπονται ουσιαστικά μόνο τρεις συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο προκειμένου να κλείσει ο μήνας.

Σε τεχνικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρείες δεν θα επιβαρύνουν για τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής, όπως την είχαμε μάθει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές μεγάλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τα νέα τιμολόγια ρεύματος, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. Κάντε κλικ στο allazorevma.gr για να συγκρίνετε τις τιμές όλων των παροχων και να επιλέξετε τον φθηνότερο χωρίς καμία δέσμευση.

Οι εκτιμήσεις για το πού θα διαμορφωθούν οι τιμές λιανικής στο ημερήσιο τιμολόγιο

Στο ημερήσιο τιμολόγιο, που για τον Ιανουάριο χρεωθήκαμε με τιμολόγια που ξεκινούσαν από τα 13 με 14 λεπτά, υπάρχουν οι εκτιμήσεις ότι μπορεί να δούμε πτώση στα 12 λεπτά.

Από εκεί και πέρα στο νυχτερινό τιμολόγιο εκτιμάται ότι η χρέωση μπορεί να διαμορφωθεί και στα 10 λεπτά.

Οι εταιρείες πάντως έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν στη συνταγή υπολογισμού του τιμολογίου.

Υπάρχει και το ανοιχτό μέτωπο με το ενδεχόμενο να προκύψει μια νέα κατηγορία τιμολογίων, τα σταθερής διάρκειας για μικρότερη διάρκεια από τους 12 μήνες.

Πώς να αλλάξετε εύκολα πάροχο

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι ελεύθερη, χωρίς αποζημίωση για τον προμηθευτή, εκτός από όσους έχουν συμβάσεις σταθερής τιμής (μπλε τιμολόγιο), η αποχώρηση από τις οποίες γίνεται με την καταβολή αποζημίωσης για πρόωρη λήξη της σύμβασης.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξετε πάροχο και να πάτε σε κάποιον άλλο φθηνότερο είναι μέσα από την ιστοσελίδα allazorevma.gr, όπου μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα τιμολόγια και τελικά να ολοκληρώσετε την αλλαγή ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.