Eurovision 2024, έξαλλη η EBU: «Συγγνώμη για την παλαιστινιακή μαντίλα του Eric Saade» Κόπηκε το βίντεο

Γιατί η EBU έγινε έξαλλη με την παλαιστινιακή μαντίλα του Eric Saade στο άνοιγμα του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024;

Σε επίσημη απάντηση της η EBU στο Euromix, για την πράξη του Eric Saade να εμφανιστεί στο εναρκτήριο act του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024 με δεμένη παλαιστινιακή μαντίλα στο χέρι του, ζητά συγγνώμη για την παραβίαση των κανονισμών από την πλευρά του καλλιτέχνη, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει και άγνοια για την απόφαση του ερμηνευτή να εμφανιστεί στην σκηνή του διαγωνισμού με αυτό το πολιτικό σύμβολο.

H EBU έκοψε το βίντεο του Eric Saade από τη σελίδα της στο YouTube, καθώς δεν το έχει ανεβάσει ακόμα.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του Διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να συμβιβάσει τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το συζητήσουμε μαζί σας μετά τη ζωντανή μετάδοση, εάν χρειαστεί.

Σας υπενθυμίζουμε πως ο Eric Saade, μαζί με την Ελένη Φουρέιρα και την Chanel άνοιξαν τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού, ερμηνεύοντας τις συμμετοχές τους στο διαγωνισμό, σε μία διαφορετική εκδοχή.

Τι έγινε στη σκηνή της Eurovision

Με απρόοπτα ξεκίνησε ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, αφού στο opening act του Πρώτου Ημιτελικού που διεξάγεται τώρα στην Malmo Arena, o Eric Saade εμφανίστηκε με δεμένη παλαιστινιακή μαντίλα στο χέρι του.

Εναρκτήριο act του Πρώτου Ημιτελικού ήταν η Ελένη Φουρέιρα, η Chanel και ο Eric Saade.

Ο παλαιστινιακής καταγωγής καλλιτέχνης Eric Saade που κάνει καριέρα στην Σουηδία, έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα το 2011 – κερδίζοντας μάλιστα την τρίτη θέση, εμφανίστηκε στο Live Show του ημιτελικού με δεμένη παλαιστινιακή μαντίλα στο χέρι του.

Ο Eric Saade είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media, υποστηρίζοντας μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια την αποβολή του Ισραήλ από το διαγωνισμό, κάτι φυσικά που δεν συνέβη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.