Σάλος με δήλωση πολιτικού: “Ας αναλάβει επιτέλους ο στρατός την διακυβέρνηση της χώρας”. Φόβοι για πραξικόπημα [φωτο]

Ποιος πολιτικός δήλωσε ότι πρέπει να αναλάβει ο στρατός την διακυβέρνηση της χώρας και ποιοι φοβούνται πραξικόπημα;

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόταση πολιτικού να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Σύμφωνα με το rethnea.gr, πρόκειται για πολιτικό από το Ρεθύμνου της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Κωστή Πολοπετράκη, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του νεοσύστατου Κινήματος «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο, ανέφερε:

«Πρέπει ν” απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσει. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν” αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός. Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα. Πώς θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι έργο του πανελλήνιου απελευθερωτικού κινήματος Κρητών».

Ο πολιτικός θεωρώντας μάλιστα ότι η πρόταση του θα επικροτηθεί και θα χειροκροτηθεί από τον ελληνικό λαό, πρόσθεσε: «Φανταστείτε, βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει αν ακουστεί και ακούγεται επανειλημμένως, ότι το Κίνημα Κρητών εζήτησε τον στρατό εζήτησε τον στρατό να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα».

Φόβοι για πραξικόπημα:

Υψηλόβαθμα στελέχοι του στρατού δήλωσαν ότι τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις οξύνουν τις εθνικιστικές απόψεις εντός του στρατεύματος και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε πραξικόπημα.

Τόνισαν, ότι με τον ίδιο τρόπο κατάφερε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος να δημιουργήσει θετικό κλίμα στο στράτευμα για κατάληψη της εξουσίας, κάνοντας πραξικόπημα.

Επισήμαναν, ότι σε περίοδο με μεγάλα εθνικά θέματα όπως τα τουρκικά και τα θέματα με τα Σκόπια πρέπει να προσέχουμε όλοι πολύ καλά τι λέμε και σε ποιον αναφερόμαστε.

Διαβάστε ποια είναι τα 5 όπλα που έχει η Ελλάδα και φοβάται η Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.