Εκλογές 2010: Πανελλαδικά ποσοστά κομμάτων. Ανάλυση

Πώς ανάγονται τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών 2010 σε πανελλαδικά ποσοστά των κομμάτων; Εάν είχαμε εθνικές εκλογές, τι ποσοστό θα έπαιρναν τα κόμματα;


Εάν στις 7 Νοεμβρίου είχαμε εθνικές εκλογές, τα αποτελέσματα των εκλογών θα έδιναν τα ακόλουθα πανελλαδικά ποσοστά κομμάτων:


Παρατηρούμε εντυπωσιακά ποσοστά για τους «Ανεξάρτητους» (Δημαράς σε Αττική, Γιαννουλάκης στην Κρήτη, Καλούδης στο Ιόνιο κλπ.), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πλησιάζει το 2%) και τη νεοεμφανιζόμενη Δημοκρατική Αριστερά. Καθίζηση ΠΑΣΟΚ, διατήρηση ΝΔ στα ιστορικά χαμηλά ποσοστά της, σημαντική άνοδος ΚΚΕ, συντήρηση δυνάμεων ΛΑΟΣ, σημαντική μείωση ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραπάνω αναγωγή πραγματοποιήθηκε μετά από meta-data ανάλυση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών. Εν συντομία, ο αλγόριθμος του Fimes.gr για την αναγωγή λειτουργεί ως εξής:
1. Αθροίζει τις ψήφους των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες.
2. Η αντιστοίχηση υποψηφίου με κόμμα γίνεται με βάση το επίσημο χρίσμα, όχι κομματική προέλευση. Π.χ. οι ψήφοι Δημαρά υπολογίζονται στους «Ανεξάρτητους», ενω του Τατούλη σε ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.
3. Εάν ένας υποψήφιος υποστηρίζεται από άνω του ενός κόμματα, τότε οι ψήφοι του μοιράζονται ανάλογα με την εκλογική δύναμη των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές 2009.
4. Στην περίπτωση νέων κομμάτων (π.χ., της Δημοκρατικής Αριστεράς), η εκλογική δύναμη υπολογίζεται με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη (4 βουλευτικές έδρες από τις 13 του ΣΥΡΙΖΑ).

Διαβάστε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών 2010 στις περιφέρειες και τα αποτελέσματα στις εκλογές 2010 σε μεγάλους Δήμους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.