Αυξάνεται ο μισθός για το 10% των δημοσίων υπαλλήλων

Ποιες οι θετικές συνέπειες της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου; Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι προσδοκούν αυξήσεις απο την εφαρμογή του;

Από το Νοέμβριο θα τεθεί σε ισχύ το ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μείωση της μισθολογικής δαπάνης ύψους 20% στον προϋπολογισμό, αλλά χωρίς αυτό να συνεπάγεται οριζόντια μείωση μισθών.

Πρόσθεσε ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δεν θα επηρεαστεί το 80% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το 10% θα ωφεληθεί με αύξηση της τάξης του 7%.

Δημόσιο και εργασιακή εφεδρεία

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη περικοπής της δημόσιας δαπάνης, επισημαίνοντας πως αυτή αφορά στο 90% μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Μόνο το 10% είναι η λειτουργική δαπάνη και αυτή έχει περικοπεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, είπε ο υπουργός Οικονομικών. Στη συνέχεια, ο υπουργός μίλησε και για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, λέγοντας ότι δεν θα πλήξει το 80% των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι με το νέο μισθολόγιο θα υπάρχει μία αύξηση του κατώτερου μισθού έως και 7%, ενώ εκτίμησε ότι η μισθολογική δαπάνη θα μειωθεί κατά 20%.

Σχετικά με την εφεδρεία, είπε ότι δεν ότι δεν κατανοεί πως από τους 900.000 υπαλλήλους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν πλεονάζει το 3% του προσωπικού.

Διαβάστε για τις χιλιάδεις απολύσεις που προανήγγειλε ο Ρέππας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.