Ποια τράπεζα ετοιμάζει άμεσα μειώσεις μισθών

Ποια μεγάλη τράπεζα ετοιμάζει άμεσα μειώσεις μισθών; Πόσο θα μειωθεί ο μισθός των υπαλλήλων και των στελεχών της συγκεκριμένης τράπεζας;

Σε μείωση του μισθολογικού της κόστους προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Με τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας μειώνεται περαιτέρω το λειτουργικό κόστος της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 18,5%, ως επί το πλείστον μέσα από τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους (μείωση μισθών, επιδομάτων, παροχών, υπερωριών και αποζημιώσεων εκτός έδρας).

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αυξημένου υπηρεσιακού φόρτου που απορρέει από τη συνεχή ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στην Τράπεζα, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του προσωπικού της (-22,7% την τετραετία 2008-11), συμφωνήθηκε η επιπλέον προσφορά εργασίας τριών ωρών την εβδομάδα. Τέλος, υλοποιούνται πλήθος οργανωτικών και λειτουργικών παρεμβάσεων με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και τη συγκράτηση των διοικητικών εξόδων.

Η προσπάθεια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της ΤτΕ είχε ξεκινήσει από το 2009. Τότε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος με απόφαση του προχώρησε στην μείωση των μισθών των μελών της διοίκησης κατά 20%. Αθροιστικά την τελευταία διετία η πολιτική αυτή συνέβαλε στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους κατά 21%. Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση υπεγράφη με το Σύλλογο Εργαζομένων και είναι τριετούς διάρκειας.

Διαβάστε ποια μεγάλη τραπέζα ετοιμάζει 1600 απολύσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.