Βάσεις 2013: νεότερες εκτιμήσεις για το 1ο πεδίο

Ποιες είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2013 του 1ο επιστημονικού πεδίου; Διαβάστε που θα κυμανθούν οι βάσεις 2013.

Διαβάστε τις προβλέψεις για τις βάσεις 2013 στο 1ο πεδίο:

Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης «σκόνταψαν» στα Αρχαία Ελληνικά, πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τμήματα Νομικής, Φιλολογίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας κ.α. Μεταξύ 18-20 έγραψαν μόλις 548 μαθητές από τους 32.291 που διαγωνίστηκαν στο μάθημα οι οποίοι αποκτούν πλεονέκτημα έναντι των συνυποψηφίων τους.

Αναφορικά με τις βάσεις εισαγωγής σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, καθοδικά θα κινηθούν οι Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης ενώ εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των θέσεων στη σχολή της Θράκης, ενδέχεται να σημειωθεί μικρή άνοδος.

Μικρή πτώση στις βάσεις 2013 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα υπάρχει σε ορισμένα τμήματα Φιλολογίας όπως σε αυτά της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ πιθανότατα θα κινηθούν ανοδικά ορισμένες σχολές της περιφέρειας όπου το «ψαλίδι» στους εισακτέους ήταν μεγάλο.

Οριακή πτώση αναμένεται και για τις περισσότερες σχολές Ψυχολογίας ενώ για τμήματα χαμηλών και μεσαίων βαθμολογίων τόσο των ΑΕΙ όσο και των ΤΕΙ θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι βάσεις θα σημειώσουν μικρή άνοδο εξαιτίας των λιγότερων θέσεων που θα διατεθούν.

Διαβάστε ποιες είναι οι τελευταίες προβλέψεις πριν την ανακοίνωση των βάσεων 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.