Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο για το Boeing της Malaysia Airlines

Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο μέσα στα πολλά για το boeing της Malaysia Airlines για το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνισή του;

Πολλά έχουν ειπωθεί για την τύχη του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines και για το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνισή του. Τα σενάρια ποικίλουν από αεροπειρατείες και τρομοκρατικές επιθέσεις έως και εκρήξεις στον αέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Business Insider, που επιστράτευσε τις γνώσεις του πρώην πιλότου Chris Goodfellow, το πιθανότερο σενάριο που εξηγεί την εξαφάνιση του boeing της Malaysia Airlines είναι αυτό.

Λίγο μετά την απογείωση του boeing της Malaysia Airlines και την γνωστή πλέον “καληνύχτα” του πιλότου, το πιλοτήριο γέμισε καπνούς, πιθανότατα από κάποια βλάβη στον μπροστινό τροχό. Μόλις έγινε αντιληπτή η βλάβη ο πιλότος κινήθηκε προς ένα ασφαλές αεροδρόμιο για έκτακτη προσγείωση.

Το αεροδρόμιο αυτό, σύμφωνα με το Business Insider, είναι το Pulau Langkawi, κοντά στα νησιά Ανταμάν, επομένως το boeing της Malaysia Airlines κινήθηκε προς τα δυτικά. Ενώ το αεροπλάνο κινούταν με τον αυτόματο πιλότο προς το πλησιέστερο αεροδρόμιο οι πιλότοι προσπάθησαν να εντοπίσουν την εστία του καπνού, κλείνοντας παράλληλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα προσπαθώντας να απομονώσουν την πηγή του, ωστόσο, δεν πρόλαβαν και το πιλοτήριο γέμισε με καπνούς προκαλώντας πιθανότατα το θάνατο τους.

Χωρίς πιλότους να κατευθύνουν το αεροπλάνο και με τον καπνό να εξαπλώνεται σε ολόκληρο το αεροσκάφος, δεν υπήρχε κανείς να κατευθύνει το boeing της Malaysia Airlines το οποίο ακολουθούσε την πορεία του προς τον Ινδικό Ωκεανό, περνώντας πάνω από τα νησιά Ανταμάν.

Εν τέλει, ύστερα από τόσες ώρες πτήσης το boeing της Malaysia Airlines έμεινε από καύσιμα και έπεσε στη θάλασσα.

Δείτε ποιες οι μαρτυρίες ότι είδαν το boeing στις Μαλδίβες σύμφωνα με νέα εξέλιξη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.

2 Σχόλια

  1. Το σχόλιο αυτό χίλια συγνώμη αλλά έχει αεροπορική ορολογία.Επειδή δεν διευκρινίσθηκε επαρκώς στο προηγούμενο σχόλιο ας το κάνουμε πιο λιανά.Έστω οτι είχανε καπνό. Μεταφέρανε και lithium Batteries που υπάρχει και κακό προηγούμενο. Έστω οτι αρχισε ο καπνός την εμφανισή του και φυσικά θα ξεκινούσαν το check list “Smoke Fire or Fumes”. Αν δεν ξεκίνησαν αυτό το check list και ξεκίνησαν αμέσως το smoke removal τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην έβαλαν τις μάσκες αμέσως και μπορεί όπως λέει το άρθρο να έχασαν τις αισθήσεις τους και το αεροπλάνο να ήταν ακυβέρνητο. Τότε θα συντριβότανε. Εδω επιμένουν οι Αμερικάνοι οτι αν είχε γίνει αυτό θα το είχαν δει. Το αρθρο λέει επίσης οτι απομόνωναν ηλεκτρικά συστήματα. Σε κανένα check list της Boieng με καπνούς δεν αναφέρεται να παίζεις με τα ηλεκτρικά συστήματα. Και δεύτερον τι δουλειά έχει το wheel well fire(φωτιά στους τροχούς) με τα ηλεκτρικά συστήματα. Δεν νομίζω οτι παίζει αυτό το σενάριο που δεν απαντά και στο κλίσιμο των transponder. Δεν ξέρω αν απο το σημείο που είναι στο boundary με το Βιετνάμ είχαν απο πριν βάλει ένα escape route στο secondary route. Αλλά για ποιο λόγο? Δεν έχει εκεί ψηλά βουνά για να βάλουν escape route , ώστε σε ένα decompression ή σε ένα engine fail να το ακολουθούσαν. Γιατί να είχαν βάλει το escape route και να το κάνανε και activate. Μόνο σκόπιμα μπορεί να γίνει αυτό. Αεροπειρατεία χωρίς αιτήματα μάλλον δεν παίζει κι αυτό. Μάλλον το σενάριο της τρέλας παίζει δυστυχώς και καταλαβαίνετε τι έχουμε να πάθουμε τώρα με τα ψυχομετρικά τεστ που θα περνάμε.

  2. Όταν υπάρχει καπνός (smoke in the cockpit) , ο ένας πιλότος αναλαμβάνει τον ασύρματο και τη διακυβέρνηση του σκάφους και ο άλλος κάνει τα check list. Το πρώτο πράγμα είναι να πετάει το αεροπλάνο το δεύτερο είναι να το οδηγήσουν σε κάποια πορεία sto nearest suitable airport και το τρίτο είναι να δώσουν το σήμα κινδύνου. ( aviate ,navigate ,communicate, manage systems ). Όχι μόνο δεν έγινε καμμιά αναφορά αλλά αλλάξανε και το flight plan και απο το boundary με το Βιετνάμ αλλάξανε airway, που σημαίνει οτι πηγαίνανε σε προκαθορισμένα σημεία. Για αυτό το πιο πιθανό σενάριο είναι της “παλαβομάρας”. Κάποιος μουρλάθηκε και έκανε όλα αυτά και ένας θεός ξέρει που το φούνταρε. Και φυσικά αυτός που το έκανε ήξερε. Πιο πιθανός μουρλός? Μάλλον ο “καπετανάρας”

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines