Έκλεισε το troktiko

Έκλεισε οριστικά(;) το μπλογκ troktiko που όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να αντέξει το χαμό του ιδρυτή του, Σωκράτη Γκιόλια. Με μια σύντομη ανάρτηση το troktiko “καληνύχτισε” την Ελλάδα και αποχαιρέτησε τους αναγνώστες του.

Ο τίτλος της τελευταίας ανάρτησης του τροκτικού ήταν «Η τελευταία ανάρτηση του troktikou – Καληνύχτα Ελλάδα» και το κείμενο ανέφερε τα εξής: «Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις από εκεί πάνω». Με τα λόγια αυτά, το πολύ συχνά ανορθόγραφο μπλογκ με τις συνήθως συντηρητικές απόψεις αλλά με την άμεση ενημέρωση και τη δυνατότητα ανάρτησης σχολίων αλλά και ολόκληρων κειμένων από απλούς αναγνώστες, έκλεισε τον κύκλο ζωής του, τουλάχιστον στην παρούσα του μορφή.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, όπως φαίνεται και από τις λιγοστές αναρτήσεις που έγιναν στο μπλογκ troktiko τις τελευταίες ώρες. Όλες στρέφονταν γύρω από τον δολοφονημένο Σωκράτη Γκιόλια και την αναγκαιότητα η μη της συνέχισης αυτού του διαφορετικού εγχειρήματος. Ο δρόμος προς το κλείσιμο του μπλογκ είχε γίνει αρκετά σαφής, κυρίως από μία προηγούμενη ανάρτηση που ανέφερε: «Το ξέρω ότι θέλεις να συνεχίσω, όμως δεν μπορώ πια. Δεν έχω άλλη δύναμη φίλε μου, δεν έχω τη δύναμη!», απευθυνόμενος προφανώς στο δολοφονημένο Σωκράτη Γκιόλια. Στο ίδιο μοτίβο και μια επόμενη ανάρτηση: «Το ξέρω ότι θέλεις να συνεχίσω, όμως δεν μπορώ πια. Δεν έχω άλλη δύναμη φίλε μου, δεν έχω τη δύναμη! Μου λείπεις! Σ’ όλους λείπεις. Όμως να ξέρεις ότι το όνειρό σου δεν πέθανε, δεν έφυγε. Ήρθε και ρίζωσε στις καρδιές όλων. Το όνειρο ζει, το όνειρό σου έγινε εφιάλτης για κάποιους… Φίλε καλό βράδυ! ΤROKTIKO»

Η αναστολή λειτουργίας του troktiko έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεςων και διαδικτυακών συζητήσεων. Σε sites και blogs οι τίτλοι τέλους του «troktiko» αποτελούν βασικό θέμα, καθώς επρόκειτο για το μπλογκ με τη μεγάλη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα.

Διαβάστε για το βιογραφικό του Σωκράτη Γκιόλια, το χρονικό της δολοφονίας του, τι σχέση έχει η Σέχτα Επαναστατών με το Σωκράτη Γκιόλια και τη σχέση Γκιόλια-τροκτικού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.