Απομάκρυση Νιόπλια: ποιος ο νέος προπονητής του ΠΑΟ

Θέμα ωρών πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση του Νίκου Νιόπλια από το πάγκο του Παναθηναϊκού. Ποιοι είναι οι πιθανοί νέοι προπονητές του ΠΑΟ;

Μετά τις κακές εμφανίσεις, επανέρχεται το θέμα αλλαγής προπονητή στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Αφορμή για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟ στάθηκε η χθεσινοβραδινή κάκιστη εμφάνιση των πρασίνων κόντρα στη Λάρισα που συνοδεύτηκε από την ισοπαλία με σκορ 1-1 και την απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Εκτός αυτού χάθηκε μοναδική ευκαιρία για τους πρωταθλητές να επανέλθουν στην κορυφή της βαθμολογίας έστω και με ένα αγώνα περισσότερο μεταφέροντας μ’ αυτόν τον τρόπο το άγχος στον Ολυμπιακό εν όψει της συνέχισης του αγώνα στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη που διακόπηκε χθες λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας απέφυγε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα να προσφέρει στήριξη στο Νίκο Νιόπλια δηλώνοντας ότι δεν αποφασίζει ποτέ εν θερμώ. Μάλιστα υπήρξε τηλεφωνική συνεννόηση του Πατέρα με τους Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται και να προετοιμαστεί το έδαφος για πιθανές αλλαγές. Πριν από οποιαδήποτε απόφαση, ο Νίκος Πατέρας ξεκαθάρισε ότι θα μιλήσει στους παίκτες και στον προπονητή και αυτό ίσως γίνει ακόμα και σήμερα.

Πάντως, το κλίμα για τον Νίκο Νιοπλια έγινε ακόμα βαρύτερο από τις αποδοκιμασίες και τα ειρωνικά χειροκροτήματα που εισέπραξε από μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, ενώ χαρακτηριστικά ακούστηκαν εκφράσεις όπως: «Μπράβο κόουτς και εις ανώτερα», και «πονάνε τα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε». Στο Νίκο Νιόπλια χρεώνεται η εμμονή στην επιλογή κάποιων παικτών που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα στη φετινή χρονια και κάτι τέτοιο είναι ορατό εδώ και αρκετά παιχνίδια με πιο τρανταχτά παραδείγματα τους Σ. Γκοβού και Ζιλμπέρτο Σίλβα που στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα ήταν απογοητευτικοί.

Στα πιθανά ονόματα των νέων προπονητών του Παναθηναϊκού, σε περίπτωση που τεθεί τέτοιο θέμα, περίοπτη θέση καταλαμβάνει αυτό του προπονητή του Άρη, Έκτορ Ραουλ Κούπερ. Ο Κούπερ σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει ότι ο Άρης μπορεί να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και χωρίς αυτόν, μια δήλωση που είχε δώσει τροφή σε σενάρια καθόδου του σε μεγάλη ομάδα της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι οι μέτοχοι της ομάδας βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Κούπερ που είναι προπονητής εγνωσμένης αξίας με μεγάλες επιτυχίες στις καριέρα του (φιναλίστ σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια).

Άλλα ονόματα που επίσης ακούγονται για προπονητές του ΠΑΟ είναι αυτά του Πολ Λε Γκουέν, Τζίτζι Ντε Μπιάζι και Χαβιέρ Αγκίρε. Στα αξιοπεριέργα της υπόθεσης αλλαγής σκυτάλης στο πάγκο του Παναθηναικού είναι ότι δεν ακούγεται προς το παρόν το όνομα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς το οποίο είχε ακουστεί πριν περίπου ένα μήνα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος αμφισβήτησης του Νίκου Νιόπλια.

Διαβάστε ποιες οι πιθανές μεταγραφές του Παναθηναϊκού, την επιστροφή Μάτος-Γκάμπριελ και ποιος πρωην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού διώκεται για φοροδιαφυγή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.