Φρίκη: Γιατί πατέρας κακοποίησε το 18μηνο κοριτσάκι του

Ενα κοριτσάκι μόλις ενάμιση έτους βιάστηκε, ξυλοκοπήθηκε και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Θύτης ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, ο οποίος ύστερα από ανθρωποκυνηγητό εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ο δολοφόνος πατέρας είπε στην αστυνομία πως ήταν πολύ εκνευρισμένος γιατί χύθηκε στο πάτωμα μικρή ποσότητα ηρωίνης που ήθελε για τη δόση του. «Δεν ήξερα τι έκανα…» είπε.

Ο τραγικός επίλογος της ανατριχιαστικής αυτής ιστορίας γράφτηκε όταν η μητέρα του μωρού, που έλειπε για δουλειές, μπήκε στο σπίτι (που βρίσκεται στην περιοχή της Χαλάστρας) και έντρομη άκουσε τη μεγαλύτερη κόρη της, ηλικίας 8 ετών, να κλαίει και να φωνάζει σε βοήθεια. Πανικόβλητη μπήκε στο παιδικό δωμάτιο και αντίκρισε το μεγαλύτερο παιδί να βρίσκεται κουλουριασμένο σε μια γωνιά με τραύματα στο κεφάλι και το μικρότερο λίγο πιο πέρα, ακίνητο και αιμόφυρτο. Η μάνα άρχισε να ουρλιάζει έντρομη και να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι γείτονες είχαν σπεύσει στο σπίτι για να δουν τι είχε συμβεί, ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου μετέφερε τις δύο αδελφούλες σε νοσοκομείο της πόλης. Οι γιατροί που παρέλαβαν το 18μηνο κοριτσάκι υπέστησαν ισχυρό σοκ και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν για να σώσουν τη ζωή του, τελικά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα η μικρούλα να καταλήξει.

H ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου που εξέτασε το άψυχο σώμα της μικρούλας, εντόπισε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ τόνισε ότι ο θάνατος οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η ίδια διευκρίνισε ότι στην 8χρονη αδελφούλα της -όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία- δεν εντοπίστηκαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο είχε υποστεί κι αυτή ξυλοδαρμό.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε για το περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο, διεξήγαγε έρευνες και τελικά ύστερα από ανθρωποκυνηγητό προσήγαγε ως βασικό ύποπτο των φρικιαστικών πράξεων τον 24χρονο πατέρα των παιδιών, ο οποίος και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πάντως, προτού φτάσουν οι αστυνομικές αρχές στα χνάρια του νεαρού Αθίγγανου, πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες σε διάφορες περιοχές στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ακινητοποιήθηκε και ένα αστικό λεωφορείο που κινούταν στην περιοχή της λαχαναγοράς, καθώς πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι ο νεαρός φερόμενος ως δράστης επέβαινε σε αυτό. Τελικά, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή των ΚΤΕΛ στη Μενεμένη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου κρατείται.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.