Οι αποδοτικότερες προθεσμιακές καταθέσεις στις τράπεζες

Καλά κρατεί ο ανταγωνισμός και στο πεδίο των καταθετικών προϊόντων, κυρίως δε των προθεσμιακών. Οι τράπεζες δίνουν αρκετά υψηλότερα επιτόκια από όσα έδιναν προ διετίας -ακόμη κι αν δεν πρόκειται για προϊόντα προθεσμίας- θέλοντας να προσελκύσουν ρευστό από τους ιδιώτες πελάτες τους και να μην υποχρεωθούν να καταφύγουν στη διατραπεζική αγορά.

Alpha
Ειδικότερα, μια ελκυστική πρόταση της Alpha Bank είναι η προθεσμιακή κατάθεση «Alpha Μηνιαία Πρόοδος», που προσφέρει όχι μόνον υψηλές αποδόσεις αλλά και ελευθερία κάθε μήνα. Το επιτόκιο είναι προνομιακό κλιμακούμενο (φτάνει έως 4,45%), ενώ προβλέπεται μηνιαία καταβολή τόκων και απόδοση του κεφαλαίου κάθε μήνα στην επέτειο του προϊόντος. Οι καταθέτες μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα συνδυασμών ποσού, διάρκειας και αποδόσεων: 36 μηνών για ποσά άνω των 10.000 ευρώ, 12 μηνών για άνω των 30.000 ευρώ, 18 μηνών για άνω των 60.000 ευρώ, 24 μηνών για άνω των 100.000 ευρώ και 18 μηνών – GOLD για ποσά άνω των 250.000 ευρώ, με ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις.

Εθνική
Με το «Δώρο Εθνικής» ο… Αγιος Βασίλης έρχεται και ξαναέρχεται όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και το Πάσχα και το καλοκαίρι για τους καταθέτες της Εθνικής Τράπεζας, φέρνοντας μάλιστα… διπλάσιους τόκους. Πρόκειται για έναν ειδικού τύπου προθεσμιακό λογαριασμό 18μηνης διάρκειας σε ευρώ, με μηνιαία καταβολή τόκου και 100% εγγύηση του κεφαλαίου στη λήξη. Οι τόκος για τις μηνιαίες περιόδους που λήγουν τον Απρίλιο, τον Αύγουστο και το Δεκέμβριο υπολογίζεται με επιτόκιο διπλάσιο από αυτό που ισχύει για τους υπόλοιπους μήνες. Το δώρο του διπλάσιου τόκου και η εγγύηση κεφαλαίου ισχύουν εφόσον δεν υπάρξει πρόωρη εξόφληση του προθεσμιακού λογαριασμού. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 20.000 ευρώ.

Εμπορική
Πολλά πλεονεκτήματα προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις «ΥΠΕΡέχω» της Εμπορικής Τράπεζας, με προνομιακά επιτόκια έως 6,5%, ελάχιστο ποσό κατάθεσης 30.000 ευρώ και δυνατότητα επιλογής διάρκειας της επένδυσης 12 ή 18 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες και τον επενδυτικό προγραμματισμό του καταθέτη. Ο εκτοκισμός γίνεται στη λήξη κάθε μήνα και το μηνιαίο εισόδημα πιστώνεται αυτόματα σε καταθετικό λογαριασμό της επιλογής του πελάτη. Υπάρχει δυνατότητα μερικής ή ολικής ανάληψης στην αρχή κάθε μήνα χωρίς ειδοποίηση και χωρίς ποινή.

Eurobank
Με την προθεσμιακή κατάθεση «Step Up», η Eurobank ανταμείβει κάθε μήνα με ακόμη μεγαλύτερες αποδόσεις τους πελάτες της, οι οποίοι ταυτόχρονα ενισχύουν το μηνιαίο τους εισόδημα με τους τόκους των χρημάτων τους. Επίσης, η Eurobank με το «Μεγάλο Ταμιευτήριο» δίνει αξία στα χρήματα για οποιοδήποτε ποσό, με προνομιακό επιτόκιο από το πρώτο ευρώ. Επιπλέον, τα χρήματα είναι διαθέσιμα όποια στιγμή τα χρειαστεί ο πελάτης, ενώ το επιτόκιο του λογαριασμού παραμένει προνομιακό, εφόσον αυτός πραγματοποιεί έως και τρεις αναλήψεις κάθε μήνα.

Κύπρου
Προθεσμιακές καταθέσεις έτους σε ευρώ με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιτόκιο έως 3,10% ή σε συνάλλαγμα (USD, GBP, AUD, CAD), με επιτόκια που διαμορφώνονται καθημερινά, σύμφωνα με τις τάσεις των διεθνών αγορών συναλλάγματος, αποτελούν οι λογαριασμοί «Advance ιδιωτών» της Τράπεζας Κύπρου, που προκαταβάλλουν όλους τους τόκους κατά την έναρξη της προθεσμίας σε μορφή μετρητών ή σε άλλο καταθετικό λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 7.500 ευρώ και στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δωρεάν συνδρομή του πρώτου χρόνου (και υπό προϋποθέσεις για τα επόμενα χρόνια) για τις πιστωτικές κάρτες Κύπρου Visa ή MasterCard.

Marfin
Ελκυστικό κλιμακωτό επιτόκιο, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης, δίνει η Marfin Egnatia Bank με τον καταθετικό λογαριασμό «Marfin Welcome». Το επιτόκιο συνδέεται με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δίνει τόκο από το πρώτο ευρώ. Στα «συν» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα δωρεάν αυτόματης εξόφλησης των λογαριασμών (ΔΕΚΟ, κάρτες κ.λπ.).

Πειραιώς
Με την προθεσμιακή κατάθεση «Μπροστά» της Τράπεζας Πειραιώς οι καταθέτες εισπράττουν τους τόκους προκαταβολικά, τη στιγμή της κατάθεσης και εξασφαλίζουν άμεσα είτε συμπληρωματικό εισόδημα είτε υψηλότερη απόδοση επανεπενδύοντάς τους. Η διάρκεια της συγκεκριμένης κατάθεσης είναι από 1 έως 12 μήνες και 14 μήνες και το ελάχιστο ποσό 5.000 ευρώ.

ΤΤ
Υψηλές αποδόσεις και ευελιξία προσφέρει ο προνομιακός προθεσμιακός καταθετικός λογαριασμός «Ανεβαίνω» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το επιτόκιο ξεκινάει από 2,30% και φτάνει στο 6% τον 15ο μήνα, ενώ το ελάχιστο ποσό της αρχικής κατάθεσης είναι 20.000 ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα απόδοσης του κεφαλαίου στο τέλος κάθε μήνα χωρίς επιβάρυνση. Από 3% ξεκινάει το επιτόκιο για τον «Ανεβαίνω Plus» του ΤΤ και φτάνει στο 6% τον 15ο μήνα, ενώ ο καταθέτης μπορεί να διακόψει το πρόγραμμα όποτε το επιθυμεί. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 100.000 ευρώ. Και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει δυνατότητα απόδοσης του κεφαλαίου στο τέλος κάθε μήνα χωρίς επιβάρυνση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.