Γιατί παραιτείται ο Αβραμόπουλος, πάει με Παπαδημο

Γιατί παραιτείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από βουλευτής και τι θέση παίρνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου; Τι σκέφτεται πραγματικά ο Αβραμόπουλος;

Tους κ.κ. Σταύρο Δήμα, Γιάννη Μουρμούρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο, που θα παραιτηθεί από βουλευτής, πρότεινε η ΝΔ για τη συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου.

Την τελική απόφαση θα έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Τα ονόματα αυτά κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και στη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ διευκρινίζει ότι πρόκειται για προτάσεις και όχι για διαπραγμάτευση, ότι αποσκοπεί να βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση και όχι να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Προσθέτει δε ότι δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα υπουργεία, ούτε το αν η κυβέρνηση θα έχει θέσεις αντιπροέδρων, θέματα που θα αποφασίσει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Η ΝΔ υποστηρίζει επίσης ότι «με την συμμετοχή μας ανατρέπουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου και στηρίζουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και οδηγηθεί σε εκλογές».

Καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι μόνο μη κοινοβουλευτικά στελέχη θα μετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση, η ΝΔ αναφέρει ότι «ο κ. Αβραμόπουλος επέλεξε ο ίδιος να παραιτηθεί για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση».

Αναλυτές λένε οτι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του οτι ο Λουκάς Παπαδήμος μπορεί να μπει “σφήνα” σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οπότε θέλει να είναι παρών στις εξελίξεις. Άλλωστε σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές, οπότε η παραίτηση από βουλευτής δεν θα του κοστίσει και πολλά στην παρούσα φάση.

Διαβάστε τους πιθανούς υπουργούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.