Πώς μας παρακολουθεί η CIA

Πώς μας παρακολουθεί η CIA; Πώς παίρνει πληροφορίες από εμάς, πώς τις αξιοποιεί και πού τις στέλνει;

Τα κοινωνικά δίκτυα και ειδικότερα το Twitter έχουν γίνει μεγάλη πηγή πληροφόρησης για τη CIA, αφού τα παρακολουθεί κάθε μέρα και μέσα από αυτά εκατομμύρια άνθρωποι γράφουν εκατομμύρια μηνύματα παντός περιεχομένου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ποσότητα των πληροφοριών αυτών “αγχώνει” τις κυβερνήσεις και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι πρέπει να παρακολουθείται και να ελέγχεται από κάποιον.

Γι’ αυτό το λόγο η CIA έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα η οποία παρακολουθεί και αναλύει καθημερινά εκατομμύρια μηνύματα στο Twitter επιδιώκοντας μέσα από αυτά να ανακτήσει διάφορες πληροφορίες.

Κάθε μέρα οι “Ninja Librarian”, όπως είναι το κωδικό όνομα της ομάδας της CIA, εξετάζουν κατά μέσο όρο πέντε εκατομμύρια Tweets από όλο τον κόσμο, πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Facebook, εφημερίδες, τηλεοπτικά προγράμματα, internet Chat, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά σε διάφορες γλώσσες και στη συνέχεια τα συγκρίνουν με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα και τελικά τα προωθούν στον Λευκό Οίκο για αξιολόγηση και ενημέρωση του Προέδρου.

Διαβάστε για τη σύλληψη 32χρονου επειδή έβρισε τον Παπανδρέου στο ίντερνετ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.