Σοβαρή εμπλοκή: Παπαδήμος, Διαμαντούρος, Ρουμελιώτης

Θρίλερ οι διαπραγματεύσεις για νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί αρνείται ο Λουκάς Παπαδήμος; Τι γίνεται με Διαμαντούρο-Ρουμελιώτη;

Οι όροι για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας και ο ρόλος που θα έχει ο νέος Πρωθυπουργός βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ώρες. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα είναι άγνωστο όμως αν έχει συνομιλήσει απευθείας με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Η ισχυρή προσωπικότητα του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ προκαλεί προβληματισμό και διαφωνίες σε στελέχη και των δύο κομμάτων, καθώς φέρεται να θέτει σκληρούς όρους για να αναλάβει πρωθυπουργός.

Η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ένα βήμα πριν το οριστικό όχι, για το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, λόγω των απαιτήσεων και διαφωνιών που προβάλλει, όπως λένε κορυφαία στελέχη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με την επέκταση του χρονικού διαστήματος διάρκειας της κυβέρνησης, αλλά και με ενδεχόμενη συμμετοχή στελεχών της στο σχήμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς σταθερά προσηλωμένος στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε εξ αρχής για τη κυβέρνηση συνεργασίας και δεν πρόκειται να δεχθεί να συμμετάσχουν στελέχη του κόμματος, ενώ δεν δέχεται να παραταθεί η ημερομηνία των εκλογών πέρα από τις 19 Φεβρουαρίου. «Η κυβέρνηση αυτή είναι ειδικού σκοπού και συγκεκριμένου χρόνου» είπε το πρωί ο κ. Σαμαράς.

Επίσης έγκυρες πηγές αναφέρουν, ότι ουδέποτε ετέθη θέμα συμμετοχής στην κυβέρνηση του καθηγητή μακροοικονομίας και συμβούλου του προέδρου της ΝΔ κ. Ι. Μουρμούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε επανέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων ως εναλλακτική πρόταση το όνομα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου, για τον οποίο όμως την τελευταία ώρα φαίνεται ότι εκφράζονται επιφυλάξεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταίες πληροφορίες βάζουν επίσης στο τραπέζι το όνομα του αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Ρουμελιώτη, ως πιθανού νέου πρωθυπουργού.

Διαβάστε το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου και του Νικηφόρου Διαμαντούρου, που φέρονται υποψήφιοι ως πρωθυπουργοί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.