FT: «Η Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία»

Γιατί φουντώνουν πάλι οι φήμες για ενδεχόμενη σκληρή χρεοκοπία της Ελλάδας; Ποιες οι πιθανότητες μιας ελληνικής χρεοκοπίας σύμφωνα με τους financial times;

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι Financial Times για την Ελλάδα, αναφέροντας ότι «η Αθήνα μπορεί να οδηγηθεί τον επόμενο μήνα σε άτακτη χρεοκοπία».

Συγκεκριμένα το κείμενο των Financial Times λέει: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε άλλη μια προθεσμία για να εγκρίνει τους όρους που συνοδεύουν το Β’ πακέτο διάσωσης των 130 δισ. τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι η Αθήνα μπορεί να οδηγηθεί τον επόμενο μήνα σε άτακτη χρεοκοπία αλλά και τον προβληματισμό για το κατά πόσον η Ελλάδα παραμένει αφοσιωμένη στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Σε ανάλυση της Βρετανικής «Daily Telegraph» υποστηρίζεται ότι τα ισχυρότερα κράτη και τα όργανα της ΕΕ για πρώτη φορά εμφανίζονται πρόθυμα να ρισκάρουν μια χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θεωρώντας ότι μετά από τα μέτρα ρευστότητας της ΕΚΤ το σύστημα της Ευρωζώνης είναι επαρκώς θωρακισμένο απέναντι στο ενδεχόμενο ενός μεταδοτικού σοκ.

Διαβάστε για την πρόβλεψη του fitch, για χρεοκοπία της Ελλάδας με ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.